У Черкаському кардіоцентрі провели новітнє оперативне втручання

У Черкаському кардіоцентрі провели новітнє оперативне втручання

24 лютого 2021 року в Черкаському обласному кардіологічному центрі вперше в Черкаській області було проведено новітнє оперативне втручання спільно із фахівцями із Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова. Це було ендоваскулярне втручання при дефекті міжпередсердної перетинки.

 

 

Особливістю було те, що операцію виконали без жодного розрізу та безболісно для пацієнта. Про це повідомив на своїй сторінці в фейсбук головний позаштатний кардіохірург Управління охорони здоров’я Черкаської обласної державної адміністрації та кандидат медичних наук Олег Журба.

 

 

− Оклюдер – це невеликий серцевий імплантат, який закриває отвір при дефекті перетинок серця. Ця технологія дозволяє уникнути відкритого оперативного втручання, великого розрізу та зупинки серця. Постановка оклюдера є рутинною процедурою для багатьох клінік, які займаються дитячою патологією серця. Серед дорослого населення – зустрічається достатньо рідко, − зазначив Олег Журба. − Пацієнти після імплантації оклюдера, не потребують реабілітації, можуть бути виписані на наступну добу після втручання зі стаціонару, та в подальшому мають високу якість та тривалість життя. Висловлюємо вдячність фахівцям Богдан Володимирович Черпак та Юлія Валентинівна Єрмолович із НІССХ імені М. М. Амосова за допомогу в проведенні цього втручання. Фахівці нашого центру готові надалі плідно працювати для збереження здоров’я українців.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x