Нова звичка з «Новою Добою»

Нова звичка з «Новою Добою»

Сьогодні пропонуємо почитати про ранкові звички відомих людей. І додати до свого переліку ранкових ритуалів одну із них. Адже від того, як почнеться ваш ранок, залежить настрій протягом дня.

 

 

  1. Марк Цукерберг, засновник Facebook

Щоранку Цукерберг одягається так само, як вчора. Це дозволяє йому за день приймати на одне рішення менше.

І правда, ви значно спростите собі життя і заощадите час, якщо не будете спросоння вдивлятися в шафу і думати, що ж такого надіти. Стів Джобс і його джинси з чорною водолазкою – ще один приклад спрощення побутових рішень на благо великих цілей.

 

 

  1. Джек Дорсі, один з творців Twitter

Після пробудження американський підприємець займається медитацією, а потім вирушає на пробіжку і долає дистанцію в шість миль (майже 10 кілометрів).

Звичайно, не кожен готовий до настільки бадьорого ранку. А ось десятихвилинну зарядку зробити не так вже й складно.

 

 

  1. Ілон Маск, підприємець, засновник компанії SpaceX і генеральний директор Tesla

Мільярдер дуже багато працює, але завжди спить по шість годин. Його ранок починається о 7:00, насмаперед він перевіряє пошту і протягом півгодини відповідає на найважливіші й термінові листи. Бізнесмен не завжди встигає поснідати, але ніколи не нехтує душем.

 

 

  1. Барак Обама, колишній президент США

О 6:45 ранку екс-президент США обов’язково тренується, поєднуючи силові вправи з кардіо. Опісля снідає з сім’єю і допомагає дочкам зібратися в школу.

Приємно починати день з чогось корисного для себе, не забуваючи при цьому приділити час близьким.

 

 

  1. Опра Уїнфрі, телеведуча, громадський діяч

Спочатку 20 хвилин медитації, потім не менше 15 хвилин на біговій доріжці і – найважливіше – збалансований сніданок, що складається з білків, жирів і складних вуглеводів.

Простий ранковий ритуал теледіви дарує позитивний настрій на весь день, насичує енергією і додає сил. Чому б і ні?

 

 

  1. Харукі Муракамі, письменник

У період роботи над романом письменник щодня прокидається о 4 годині ранку і приймається за справу. Він працює по п’ять-шість годин, а після цього йде на пробіжку або плавання, читає, слухає музику і лягає спати о дев’ятій вечора.

Коли потрібно зосередитися на чомусь важливому, режим приходить на допомогу. Хтось продуктивніше з ранку, хтось – після заходу сонця. Важливо знайти до себе підхід.

 

 

  1. Анна Вінтур, головна редакторка американського VOGUE

Легенда світу моди і беззмінний головний редактор глянцевого журналу ось уже 30 років – уособлення самоорганізації, впевненості й успіху. Її ранок починається о 5:45 з годинною партії в теніс. Після вона приводить себе в порядок і їде в офіс.

Надихаючий приклад для тих, хто за дзвінком будильника ледь може відкрити очі і встати з ліжка, щоб дійти до кухні. Звичайно, щоб відчувати приплив бадьорості з першими променями, потрібно навчитися дотримуватися режиму і раніше лягати спати.

 

 

  1. Стів Джобс, підприємець, винахідник, один із засновників компанії Apple

Щоранку людина-легенда дивився на себе в дзеркало і ставив одне й те ж питання: «Якби цей день був для мене останнім, захотів би я і став би робити те, що на сьогодні заплановано?» Якщо протягом декількох днів відповідь негативна, значить, у житті пора щось змінювати.

Це чудовий прийом, щоб зрозуміти, зайняті ви своєю справою або просто пливете за течією.

 

 

  1. Маргарет Тетчер, колишній прем’єр-міністр Великобританії

Навіть тривалі допізна ділові зустрічі не заважали Залізної леді прокинутися наступного ранку о п’ятій годині, щоб послухати улюблену передачу про їжу і сільське господарство по радіо.

Не варто забувати про приємні дрібниці. Якщо день почнеться з позитивних вражень, улюблених справ і просто того, що приносить вам задоволення, це створить позитивний заряд і налаштує на потрібну хвилю.

 

British Prime Minister Winston Churchill gives a “Victory Salute” Aug. 27, 1941. (AP Photo)

 

  1. Уїнстон Черчілль, британський політичний діяч, колишній прем’єр-міністр Великобританії, журналіст, письменник, лауреат Нобелівської премії з літератури

Уїнстон Черчілль – неординарна особистість. І його звичайний ранок не дуже схожий на типові ритуали великих людей.

Він прокидався о 7:30, снідав, читав газети і працював, перебуваючи в ліжку. Тільки на 11.00 Черчілль виходив на прогулянку в сад і наливав собі віскі з содовою.

Продуктивно працювати з ліжка міг, ймовірно, лише британський політик. Але для нього це було звичайною справою. Ваші ранкові звички теж можуть відрізнятися від поширених – бігу, медитації або тієї ж зарядки. Але випивати зі сходом сонця все-таки не варто.

 

 

  1. Бенджамін Франклін, політичний діяч, винахідник, письменник

У Бенджаміна Франкліна день буквально був розписаний по годинах. Ранкова рутина займала у політика три години. Він прокидався о п’ятій ранку, вмивався, снідав і планував свій день. А ще вранці Франклін обов’язково ставив собі питання: «Що хорошого я зроблю сьогодні?» І о восьмій він уже починав працювати.

 

Реклама

5 1 голос
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x