У Соснівці побудують «ІТ-центр»?

У Соснівці побудують «ІТ-центр»?

Олександр Олененко заперечує свою причетність до фірми, що конкурувала із забудовником і запевняє, що на місці «дачі Андрєєва» побудують школу для програмістів

Наміри забудувати частину берегової смуги Дніпра сколихнули жителів Черкас. Новина про будівництво житлового масиву для 2 тисяч осіб з’явилася менше місяця тому і вже викликала супротив жителів мікрорайону та інших черкащан. Серед лісу мають вирости 5 висотних «свічок», декілька десятків котеджів, магазини, клуби і гаражі. Сума інвестицій – близько 30 мільйонів доларів.
Тим часом журналісти «Громадське ТБ-Черкаси» поширили інформацію про те, що двоє учасників конкурсу на оренду землі довкола «дачі Андрєєва» насправді не конкурували між собою, оскільки юрист фірми-переможця «ПП «Міськбуд-плюс» Олександр Олененко водночас є засновником фірми ТОВ «Метал і Ко», яка конкурувала з ПП «Міськбуд-плюс» на конкурсі. Принаймні, таку інформацію наші колеги відшукали в єдиному державному реєстрі.

Сам Олександр Олененко цю інформацію спростував та в ексклюзивному інтерв’ю «Новій Добі» розповів про плани забудовника, у які входить укріплення берега, вирубування чагарників та переобладнання «дачі Андрєєва» в сучасний ІТ-центр.

– Яке Ваше ставлення до громадських обговорень щодо забудови в Соснівці?
− Нормальне. Цікаво почути думку громади і варто прислухатися до того, що кажуть люди.

– Журналісти «Громадське ТБ-Черкаси» поширили інформацію про те, що Ви одночасно є і представником фірми-забудовника, що виграла конкурс, і керівником фірми-конкурента. Як Ви можете прокоментувати цю інформацію?
− Я не є керівником підприємства, що брало участь у конкурсі. Я представник забудовника.

− Спочатку йшлося лише про забудову території довкола «дачі Андрєєва» − близько 5 гектарів, потім же з’явилась інформація про збільшення цієї ділянки до 42-х гектарів. Як Ви можете прокоментувати цей факт?
− На громадських слуханнях, які відбулися тиждень назад, відбулася презентація і було повідомлено, що змінювався генеральний план міста, але відповідно до законодавства необхідно змінювати від вулиці до вулиці, тобто квартал. Ця територія має 42 гектари, але підприємство не має стільки в користуванні. Мова йде лише про 5,3 гектара.

– Скажіть, будь ласка, чи будуть вирубуватися дерева при цій забудові?
− Я не думаю, що це буде масова вирубка, крім того, на території, де зараз так звана «дача Андрєєва» − там чагарнки та поодинокі дерева. Що ж до укріплення берега Дніпра, сам проект містить у першу чергу план укріплення берегів, оскільки він зсувається природно, і якщо з ним нічого не робити, то за 20 років цей схил буде уже біля самої вулиці Дахнівської.

– Скажіть, будь ласка, скільки коштів загалом планується на весь проект?
– Якщо говорити про весь проект, то це близько 30 мільйонів доларів. Відокремити кошти на укріплення берега я не можу.

– Що саме буде побудовано по проекту крім трьох висоток?
– Це 50 тисяч квадратних метрів житлової площі і, вперше за 25 років незалежності, навчальний заклад. 1,5 тисячі квадратних метрів – спеціалізований заклад для навчання і виховання дітей, спрямований на розвиток ІТ-технологій. В Україні такого навчального закладу немає.

Від редакції: за словами Олександра Олененка, фірма-забудовник за рік сплатила до бюджету міста 1,5 мільйона гривень (натомість попередній орендар КП «Готель «Дніпро» − 500 тисяч гривень за 5 років). Нині об’єкт оренди ніяк не використовується, оскільки, за твердженнями представника забудовника, перебуває у занедбаному стані, а зробити ремонт не дає відсутність дозволу власника.
Оскільки сума інвестицій значна, представники забудовника планують «заманити» в Черкаси і іноземного інвестора. Проте, до погодження плану міською радою далекосяжних планів поки-що не будують.

Ірина Семенова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x