У Черкасах відбувся семінар «Грантові програми для бізнесу»

У Черкасах відбувся семінар «Грантові програми для бізнесу»

Семінар «Грантові програми для бізнесу» відбувся в межах проєкту Міжнародного фонду соціальної адаптації «Норвегія-Україна».

До семінару долучилися учасники проєкту з професійної перепідготовки військовослужбовців, ветеранів та членів їхніх сімей в Україні за спеціальністю «Основи підприємництва: відкриття власного бізнесу». Ці курси вже місяць тривають у Черкаському державному технологічному університеті.

Викладацьку роль на семінарі взяла на себе Світлана Остряніна – проєктна менеджерка Черкаської агенції регіонального розвитку.

Під час зустрічі учасники мали змогу обговорити особливості й умови надання грантових коштів для бізнесу. Зокрема, зі Світланою Остряніною подискутували про специфіку закордонних грантів, важливість комунікації з «донорами», формулу збільшення прибутку, особисті ризики й основні цілі у підприємництві тощо.

– Грант – це насамперед не про гроші, а про можливості. Тому, щоб отримати змогу втілити бізнес-ідею, треба спочатку багато чого дослідити і все детально розрахувати. Звісно, підприємництво – це завжди ризик. Але для кмітливих прибуток стане винагородою, – розповіла Світлана Остряніна.

Керівник проєкту «Норвегія-Україна» від громадської організації «Межа.ЮА» Олександр Тимошенко розповів, що реалізація курсу «Основи підприємництва: відкриття власного бізнесу» йде за планом – навчання триває, і вже згодом розпочнеться практика у вирі бізнесу. Сподіваються, що санітарно-епідеміологічна ситуація на Черкащині не внесе корективи.

– Сьогоднішній семінар – не просто частина проєкту для учасників. Це спосіб зрозуміти шляхи подальшого розвитку в підприємництві. Адже кожна людина, яка прийшла навчатися на цей курс, розуміє, що для стартапу потрібні гроші. Як їх заробити, де їх узяти? Можливо, доведеться вкладати й особисті кошти? Усе це учасники намагаються з’ясувати разом із фахівцями. Це потрібна дискусія для тих, хто працює в бізнесі або тільки збирається, – зауважив Олександр Тимошенко.

Один із учасників, колишній військовослужбовець Антон Севастьянов говорить, що семінар став для нього помічним, адже відкрив очі на те, про що раніше чоловік не задумувався.

– Обговорення на семінарі відбувається на серйозному рівні між людьми, які знають, чого хочуть у бізнесі. Загалом тема грантів для мене цікава, адже планую свій амбітний бізнес-проєкт. Він пов’язаний із будівництвом закритого футбольного майданчика в Черкасах. Я знаю, що на такі проєкти Європейська федерація футболу виділяє гроші, тому знання із сьогоднішнього семінару у майбутньому знадобляться.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x