Партійці та депутати «Європейської Солідарності» висадили близько 10 000 дерев у межах акції «Озеленення планети»

Партійці та депутати «Європейської Солідарності» висадили близько 10 000 дерев у межах акції «Озеленення планети»

«Європейська Солідарність» долучилася до всеукраїнської акції «Озеленення планети» і висадила близько 10 тисяч дерев в різних регіонах України. Зокрема, партійці і депутати взяли участь в толоках у Волинській, Закарпатській, Київській, Львівській, Одеській та Черкаській областях, повідомляють у пресслужбі «Європейської Солідарністі».

 

Закарпатська команда «ЄС» разом з народною депутаткою України, головою обласного осередку партії висадили саджанці дерев на території Лужанського лісництва у Рахівському районі. Така акція стала вже традиційною для Закарпатської територіальної організації. Цього разу партійці висаджували 3 тисячі дерев – дуби, клени, ялиці та інші дерева, на двох ділянках розміром близько гектара.

На Волині до акції долучилися депутати обласної ради, партійці та громадські активісти. Загалом в рамках акції було висаджено 6 тисяч дерев. Депутатка обласної ради від «Європейської Солідарності», регіональний представник БО «Благодійний фонд «Озеленення України» Юлія Вусенко зазначила, що партійці постійно долучаються до різноманітних екологічних ініціатив.

«Сьогодні до масштабної висадки Озеленення планети долучилися депутати рад різного рівня. За три години було висаджено близько шести тисяч саджанців молодого дубу. Представник депутатського корпусу від “Європейської Солідарності” це людина, яка не стоїть осторонь важливих питань для громади та долучається до соціально важливих еко ініціатив. Саме тому представники «Європейської Солідарності» Волині взяли участь у цій ініціативі», – прокоментувала вона.

Львівська територіальна організація партії організувала ряд толок по всій області, які будуть відбуватися протягом тижня. 10-13 квітня толоки відбулися в Моршині і на Соколівщині. В рамках проекту висадили саджанців ялин та яворів на території народного дому Соколівщини, Підгородецького старостинського будинку і ДП «Стрийського лісового господарства».

Крім цього, Львівська обласна організація спільно з депутатами Миколаївщини ініціювали акцію «Зелене довкілля». В рамках акції на території Миколаївської громади посадили майже сотню дерев: 40 сосен, 25 туй та 20 ялинок. Ініціатори акції повідомили, що продовжать висаджувати дерева на території громади наступного тижня.

На Київщині «Європейська Солідарність» організувала висадку дерев у Фастові і Макарові. У Фастові висаджено понад сотню молодих сосен у рамках загальноукраїнської акції «Створюємо ліси разом». А в Макарові триває облаштування набережної біля річки Здвиж, в рамках заходу висаджено понад 260 дерев та кущів.

«Дякуємо за можливість долучитися до загальноукраїнської акції «Створюємо ліси разом» та всім учасникам, які згуртовано висадили більше сотні саджанців сосен. Нехай вони стануть сильним та здоровим лісом нашої Київщини», – наголосили партійці фастівського осередку.

На Черкащині партійці висадили більше 300 саджанців дерев у двох міських парках «Спортивний» і «Студентський», також 15 саджанців червонокнижного дубу висаджено в «Студентському» парку. В ініціативі об’єдналися депутати міської та обласної фракцій партії «Європейська Солідарність», ветерани АТО, волонтери та всі небайдужі черкащани.

 

 

«Посадили сіянці і таким чином приєдналися до Всесвітньої акції-проекту озеленення планети. «Європейська Солідарність» у такий спосіб популяризує екологічний світогляд як частину стратегічного бачення розвитку України. Ми вболіваємо за довкілля на Черкащині, тому створюємо унікальну екосистему і сподіваємося, що більшість наших саджанців прийметься і проростатиме», – зазначив заступник голови Черкаської облради, голова Черкаської ТОП «Європейська Солідарність» Роман Сущенко.

 

 

Крім цього, представники «Солідарної молоді» Одеси разом з одеситами провели толоку в Михайлівському сквері. Молоді люди висадили 12 дерев та пофарбували лавки.

«Ми вважаємо, що наш обов’язок – робити своє місто комфортнішим для людей, адже нам тут жити зараз і ще багато років у майбутньому, саме тому ми відповідальні за його стан. Це не остання толока, тож далі буде», – каже активіст «Солідарної Молоді» Одеси Кирило Димов.

Восени минулого року «Європейська Солідарність» Луганщини розпочала відновлювати лісові насадження області, які постраждали в результаті пожеж, відбулися три масштабні акції із висадки дерев. Тоді були засновані «Львівський гай», «Буський гай» та «Тернопільський бір». Разом з партійцями тисячі небайдужих мешканців Луганщини тоді висаджували соснові дерева. Також долучилося до висадки дерев Сєвєродонецьке лісомисливське господарство.

У квітні 2021 року «ЄС» Луганщини і ГО «Солідарна Молодь» з волонтерами висадили місцеві саджанці сосни на 1,5 гектарах підготовленої території лісу поблизу селища міського типу Боброве, продовживши ініціативу з відновлення лісів Луганщини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x