Під черкаською міліцією суперечки: за і проти Бойка

Під черкаською міліцією суперечки: за і проти Бойка

З одного боку, громадські активісти, учасники майдану в Києві і Черкасах, свободівці і члени Батьківщини, колишні працівники міліції, що нині вже на пенсії. З іншого – прихильники нинішнього очільника черкаської міліції Леоніда Бойка.

Розповідає власний кореспондент «Нової Доби».

Вчора було оголошено мітинг за відставку пана Бойка, на який мусили прийти ветерани черкаської міліції. Близько дев‘ятої ранку під міліцією стали збиратися чоловіки. Рівно о девятій з приміщенні управління МВС на вулиці вийшли з кількома плакатами молоді люди і дівчата. На плакатах: «Бойку – так!», «Громада Черкас за Бойка!». Вони вистроїлись на сходах.

Мітинг вийшов стихійним, ним ніхто не керував, і почався практично одразу з крику і взаємних звинувачень.
– Бойко – нормальна людина, рядовий працівник, розумієте? Він – «робоча конячка», очолював карний розшук, працював, як усі. А Ліпандін якраз його і вигнав за те, що він хотів виконувати його вказівок. Бойко мусив піти, – відстоює колегу і начальника Олександр Ідес, працівник управління. – Якби було таких більше, той злочинність у нашому місті була б не такою. У мене діти, і я хочу, щоб вони ходили по вулицях і вдень, і вночі, і не боялися. І в нього двоє дітей.
Поруч з паном Ідесом ще кілька чоловік, що назвалися працівником міліції. Решта в групі підтримки пана Бойка – жінки, молодь, яку з протилежного табору одразу охрестили тітушками.

З протилежного краю натовпу кілька осіб, що називають себе колишніми працівниками, розповідають, чому Бойка ні в якому разі не можна залишити на цій посаді.
– По-перше, він працював у міліції на керівних посадах при Тулубі і його команді. Він працював на цю команду – цього вже досить. Ми не боїмося казати про це, бо ми вже на пенсії. А ось ті люди – це два чи три працівники, які тепер працюють, тому захищають свого начальника. А інші, подивіться, це ж просто люди, які не знають, що коїться всередині в черкаській міліції, прийшли, бо покликали. А ми знаємо, і ось виклали усе це письмово у зверненні до пана Авакова, обраного міністром.

Ці люди стверджують, що Бойко має будинок на березі Дніпра, у прибережній смузі, де заборонено житлове будівництво, з причалами для яхт, у Водяниках на Звенигородщині – цілий маєток, шикарний автомобіль, і звинувачують його в тому, що усе це було придбане не на зарплату міліціонера.

Леонід Бойко таки вийшов до людей. Запитань до нього було дуже багато, одначе чітких відповідей не було. Хто стріляв у людей на дамбі? Чому не покарані, навіть не усунуті від роботи ті, хто перекривав виїзд з Черкас? Хто саме був на дамбі з працівників міліції? Хто затримував людей на вулицях під час штурму ОДА? На всі ці запитання пан Бойко відбувався загальними фразами «Спитайте у прокурора», «ведеться слідство», «це таємниця слідства», «Я тільки три дні на роботі». Люди почали скандувати «Люстрація!» Прихильники натомість стали кричати: «Бойко! Бойко!». Почалися сутички.

Ситуацію намагався розрядити Іван Кривов‘яз, теж колишній працівник правоохоронних органів. Він просив пана Бойка піти з посади добровільно.
– Навіть якщо ви – нормальна, достойна людина, ви ж бачите, що громада вас не сприймає. Підіть самі, зніміть цю напругу в суспільстві. Ви ж все одно не зможете працювати в таких умовах.
– Я написав рапорт про звільнення, як від мене вимагали. Мій рапорт надісланий міністру МВС Авакову. Якщо він його підпише, я піду, – запевнив Леонід Бойко.

Фоторепортаж з місця події можна переглянути тут.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x