У Черкасах зареєстрували петицію проти впровадження курсу «Основи сім’ї»

У Черкасах зареєстрували петицію проти впровадження курсу «Основи сім’ї»

На сайті Черкаської міськради зареєстрували петицію з вимогою не допускати впровадження курсу «Основи сім’ї» та закупівлю підручників бюджетним коштом.

Міністерство освіти на науки України схвалило курс «Основи сім’ї» А. Буковинського для факультативного викладання у старших класах 2018 року. Відтоді від батьків надходили численні скарги щодо дискримінаційного змісту підручника.

За словами автора петиції, після проведеної перевірки курс «Основи сім’ї» перевидали, проте лише з незначними правками.

«Курс має дискримінаційний та антинауковий характер і в своєму тексті містить загрозливі повідомлення, чим порушує норми законів України «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні», «Про освіту» та дух Конституції України», – йдеться в тексті петиції.

У Черкасах нещодавно обговорювали можливість уведення цього курсу як обов’язкового, однак після численних обурень батьків виконавчий комітет виступив проти впровадження й закупівлі підручників бюджетним коштом.

«Право батьків визначати курси варіативної складової для своїх дітей безумовно важливе, але навчальні посібники для курсу «Основи сім’ї» мають бути придбані коштом не окремих батьків, а лише за кошти міської громади в цілому. Окремі представники батьківської громади не мають права своєю волею перекреслювати закони та Конституцію України. Закликаємо не допустити порушення чинного законодавства України та не допустити фінансування антинаукової, дискримінаційної навчальної програми курсу «Основи сім’ї» за кошт освітнього бюджету міста Черкаси», – зазначено в петиції.

Наразі петиція набрала 47 голосів із потрібних 250.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x