При міському голові запрацювала Громадська гуманітарна рада

При міському голові запрацювала Громадська гуманітарна рада

Міський голова Анатолій Бондаренко підписав розпорядження, яким затвердив персональний склад і положення про Громадську гуманітарну раду. Вона об’єднала митців, освітян, волонтерів, видавців, журналістів та краєзнавців. 28 квітня рада зібралася на своє перше засідання та обговорила справи, за які візьметься насамперед. Про це інформують у пресслужбі міської ради.

 

– Для мене гуманітарна політика є пріоритетною, від рішень у ній залежить наша культура, освіченість, зрештою – наша державність, – сказав у своєму вітальному слові Анатолій Бондаренко. – Кожен із представників ради – це компетентні й знані у своїй галузі люди. У кожного з вас думка з приводу суспільно важливих питань може відрізнятися, утім, найголовніше, аби ми всі послуговувались інтересами міста і його жителів. Сьогодні нам важливо знаходити спільні «точки дотику» та ухвалювати зважені рішення.

 

Громадська гуманітарна рада є дорадчим органом, який шляхом консультацій допомагатиме розвивати в місті гуманітарну, соціальну та культурну галузі. Більше того – комунікуватиме із жителями, фахівцями проекти міських цільових програм та рішень. Строк повноважень її складу складатиме два роки.

 

Під час першого засідання колектив ради обрав координатора. Ним став народний депутат України 7-го скликання Леонід Даценко. Він наголосив, що всі засідання гуманітарної ради – відкриті й долучитися до їхньої роботи може кожен охочий.

 

– Ми маємо працювати без політики, висловлювати та пропонувати міському голові, виконавчому комітету та міській раді ті речі, які вважаємо важливими й хочемо відстоювати, – коментує Леонід Даценко. – Зараз перед нами стоять стратегічні завдання, для прикладу, напрацювання концепції гуманітарної політики, й тактичні. Поза тим, хочу, аби всі розуміли: ми не закритий клуб. Ми запрошуємо до співпраці та діалогу інших фахівців, які матимуть, що сказати. Ми готові заслуховувати посадовців мерії й спільно доноситимемо до громадськості.

 

Головними темами, яких наразі торкнулася гуманітарна рада, – відзначення 30-ої річниці Незалежності України, увіковічення пам’яті військових, які брали участь у визволенні обласного центру, збереження архітектурної спадщини міста й зміни в складі топонімічної комісії. Гуманітарна рада пропонуватиме включити до її складу краєзнавця та журналіста Бориса Юхна та очільника обласної організації Всеукраїнського об’єднання ветеранів Михайла Вакуленка.

 

СКЛАД ГРОМАДСЬКОЇ ГУМАНІТАРНОЇ РАДИ

Леонід Даценко – радник Черкаського міського голови, народний депутат України VII скликання;
Дмитро Бур’ян – художник-скульптор, викладач рисунку на кафедрі дизайну Черкаського бізнес-коледжу;
Михайло Вакуленко – голова Черкаської обласної організації Всеукраїнського об’єднання ветеранів;
Анна Васильєва – громадська діячка, журналістка;
Катерина Вербівська – бібліотекарка Черкаської обласної бібліотеки для юнацтва імені Василя Симоненка;
Ольга Гладун – директор Черкаського обласного художнього музею;
Валерій Данилевський – голова постійної комісії з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики та спорту обласної ради, начальник управління освіти і науки Черкаської ОДА;
Валентина Коваленко – в.о. генерального директора Шевченківського національного заповідника;
Наталя Мамалига – актриса Черкаського академічного обласного музично-драматичного театру;
Віктор Мисник – голова Черкаського міського товариства по захисту навколишнього середовища «Екологія»;
Василь Пахаренко – професор кафедри української літератури та компаративістики Черкаського національного університету;
Наталя Писарева – співголова ГО «Дзвін Черкащини», журналістка;
Володимир Поліщук – завідувач кафедри української літератури та компаративістики ЧНУ, голова Черкаської обласної організації Національної спілки письменників України;
Олена Фещенко – голова Черкаського обласного об’єднання ГО Всеукраїнське товариство «Просвіта» імені Тараса Шевченка, учителька колегіуму «Берегиня»;
Оксана Циганок – голова ГО «Громадський блокпост», волонтерка, депутат обласної ради;
Юлія Чабаненко – видавець;
Борис Юхно – краєзнавець, журналіст.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x