Збірку камерних творів композитора-шістдесятника Олександра Винокура презентують у Черкасах

Збірку камерних творів композитора-шістдесятника Олександра Винокура презентують у Черкасах

13 травня о 13 годині в офісі ГО «Промолодь» (вул. Симоненка, 5) відбудеться концерт-презентація «Константи» в межах VI Міжнародного фестивалю «Музичні Імпрези України». Прозвучать камерні твори композитора-шістдесятника, члена Національної спілки композиторів України Олександра Винокура (1938−2016), які увійшли до однойменної збірки.

 

«Наша команда мала тривалий шлях до втілення цієї мрії − видання збірки камерних творів видатного українського композитора − Олександра Григоровича Винокура! Це була цікава робота з рукописами композитора − реставрація, редагування, записи аудіо, концерти-презентації тощо», − йдеться в повідомленні на фейсбук-сторінці фестивалю «Музичні Імпрези України».

 

Твори видатного композитора виконуватимуть колишні його учні, а нині знані музиканти та композитори Євгенія Марчук і Тетяна Бачул, а також Олеся Рожкова, Інна Пшенічкіна, Сергій Удод, Марія Рожок та студенти Черкаського музичного коледжу ім. С. С. Гулака-Артемовського.

«У нас із Тетяною Бачул залишилися рукописи Олександра Григоровича, він викладав у нас інструментознавство. Також родина його надала рукописи, і ми протягом 3 років відновлювали, здійснювали нотний набір, виконавські редакції, бо не завжди було зрозуміло, для якого саме інструменту написано твір – фортепіано чи орган, валторна чи тромбон? Тому ми проводили концерти з різним звучанням творів. Тобто, була проведена велика підготовча робота для видання цієї книги», − розповідає композиторка, директорка Міжнародного фестивалю «Музичні Імпрези України» Євгенія Марчук.

 

Окрім музичних творів Олександра Винокура у збірці опубліковано музикознавчу статтю кандидата мистецтвознавства Галини Пшенічкіної, спогади дочки Світлани Кириченко та деякі його вірші. Видання здійснено за рахунок спонсорських коштів – шанувальників фестивалю та родичів композитора.

На концерті вперше широкому загалу буде представлена поезія Олександра Винокура  у виконанні учасників літературнотворчого гуртка «Пегасик» Черкаської обласної бібліотеки для дітей.

Конферансьє – Олександр Донець.

Вхід на концерт вільний.

 

Для довідки

Олександр Виноку́р (1938, смт Вапнярка —2016, місто Черкаси) — український композитор-шістдесятник, педагог, член Національної спілки композиторів України (1968). В творчому спадку залишив: опери, вокально-симфонічні та симфонічні твори, твори для фортепіано,  романси, обробки українських народних пісень, дитяча музика тощо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x