В області планують створити 5 госпітальних округів

В області планують створити 5 госпітальних округів

Минулої п’ятниці у смт Лисянка голова обласної ради Олександр Вельбівець та голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко провели виїзну нараду за участі заступників і керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, голів райдержадміністрацій, на якій було обговорено низку актуальних питань розвитку Черкаської області, сформовано план спільної роботи на найближчу перспективу. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській облраді.

Серед іншого, зокрема, присутні узгодили спільну позицію щодо формування в області 5-ти госпітальних округів: Черкаського (Канівський, Чигиринський і Черкаський райони), Лівобережного (Драбівський, Золотоніський, Канівський і Чорнобаївський райони), Шевченківського (Городищенський, Камʼянський, Корсунь-Шевченківський і Смілянський райони), Центрального (Звенигородський, Катеринопільський, Лисянський та Шполянський райони) та Західного (Жашківський, Маньківський, Тальнівський, Уманський і Христинівський райони). Обговорено питання реалізації заходів щодо поліпшення матеріально-технічного забезпечення Центру екстреної та невідкладної медичної допомоги, інформатизації мережі лікувальних закладів області та широкого інформування населення про здійснені заходи і проведення реформ у галузі.

«Сьогодні ми отримали актуальну інформацію щодо перспективи створення госпітальних округів в області. В подальшому повинні передати її в райони, провести широке обговорення із громадами щодо мети, завдань та перспектив реформи. Адже питання гостре й брак достовірної інформації спричиняє її перекручування та, як наслідок, – нерозуміння жителів суті запропонованих змін», – відзначив Олександр Вельбівець.

За участі фахівця із Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України на прикладі досвіду інших областей обговорено створення в області інноваційних шкіл (планується створити 29 шкіл). Особливо актуальним є матеріальне і технічне забезпечення навчальних закладів. За словами керівництва області, наразі особливо важливо об’єднати фінансові зусилля задля ефективного здійснення запланованих заходів.

– Ми не повинні чекати допомоги збоку держави, маємо самі зорганізуватись і продовжити практику спільної участі бюджетів різних рівнів, залучення місцевих товаровиробників під час реалізації суспільно важливих проектів, – наголосив голова обласної ради.

Також присутні обговорили питання створення об’єднаних територіальних громад, здійснення державних закупівель через систему Прозорро, перспективи ремонту автошляхів в Черкаській області, створення єдиного порталу надання адміністративних послуг та інші.

По завершенню засідання керівники області передали ключі від нових шкільних автобусів керівникам Лисянського району. Також присутні побували у Центральній районній лікарні, де ознайомились із роботою нещодавно встановлених котлів на альтернативних видах палива.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x