До Черкаського факультету Одеської юридичної академії на День відкритих дверей завітали учні

До Черкаського факультету Одеської юридичної академії на День відкритих дверей завітали учні

На факультеті інтелектуальної власності та права Національного університету «Одеська юридична академія» відбувся День відкритих дверей. На зустріч зібралися учні черкаських шкіл, ті, хто в майбутньому ймовірно стануть студентами цього навчального закладу.

Цьогоріч відбулася реорганізація факультету і планується відкриття нової спеціалізації «Інтелектуальна власність», яка спрямована на набуття майбутніми фахівцями знань у сфері правового регулювання відносин інтелектуальної власності.

 

Віце-президент та виконувач обов’язків ректора Національного університету «Одеська юридична академія», професор, доктор юридичних наук Володимир Завальнюк представив під час зустрічі з абітурієнтами нового декана факультету Людмилу Потенко.

− Наша освіта – одна з найкращих, тому закликаю вступати саме до українських закладів освіти. Той, хто отримає хорошу освіту, стане хорошим спеціалістом, і завжди зможе знайти чудову роботу, реалізуватися. Тому запрошую прийти на навчання до нашого факультету, адже на сьогодні спеціальність юриста є досить популярною, − сказав Завальнюк.

 

 

У свою чергу, Людмила Олександрівна звернулася до присутніх абітурієнтів та подякувала їм за те, що завітали на день відкритих дверей до навчального закладу.

− Варто зазначити, що День відкритих дверей – це традиційний захід, що ми проводимо щорічно. Мене тішить, що студенти, які здобули освіту в нашому закладі, є висококваліфікованими спеціалістами та з великою шаною ставляться до свого фаху. Тому нині співробітники закладу приділяють значну увагу працевлаштуванню вихованців. За останній тиждень двоє наших випускників почали працювати у державних та місцевих органах самоврядування. Також у пріоритеті факультету – удосконалення навчального процесу, − підкреслила Людмила Потенко.

 

 

На заході була присутня Гаркава Марина Олександрівна, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Черкаської міської ради. Наша гостя привітала студентів та викладачів з початком нової сторінки в діяльності факультету та відзначила Подяками міського голови Черкас Анатолія Бондаренка доктора філософських наук, професора Богданова Володимира Семеновича та кандидатку юридичних наук, доцента Локтєву-Маклашову Наталію Валентинівну.

До слова був запрошений завідувач кафедри галузевих юридичних дисциплін, кандидат юридичних наук, доцент Гордуз Микола Олександрович. Під час навчання на Черкаському факультеті можна паралельно навчатися на військовій кафедрі та отримати звання «молодшого лейтенанта». За бажанням після 2 курсу можна вступити на кафедру військової підготовки. До Черкаського національного університету або ж Сумського державного університету, із якими співпрацює черкаський факультет. У Черкасах готують військових психологів та командирів взводів сухопутних військ, у Сумах – командирів взводів артилерії. Це дає можливість після завершення навчання працювати у правоохоронних органах.
Вміле поєднання навчання на факультеті з проходженням військової підготовки  створює сприятливі умови успішного професійного майбутнього наших випускників!

Доцент кафедри галузевих юридичних дисциплін, кандидатка юридичних наук Наталія Локтєва-Маклашова зауважила, що професія юриста нині досить популярна.

− Юристи потрібні скрізь: і в економіці, і в сільському господарстві, промисловості, банківській сфері, навіть у медицині. Ви будете не просто носієм диплома юриста, а висококваліфікованим фахівцем, що важливо в умовах сьогодення, − підкреслила викладачка.

 

 

Завідувач кафедри загально-правових дисциплін, кандидат юридичних наук Сергію Юрко доповнив слова колеги та зазначив, що можливостей працевлаштування з дипломом юриста досить багато:

− Ви зараз знаходитеся на порозі дуже важливого та відповідального періоду, адже обрання професії − це вибір власної долі. Дуже сподіваюся, що ви відповідально та виважено підійдете до вибору навчального закладу. Професія юриста дуже різнопланова, з дипломом юриста ви зможете працювати в правовій сфері, реалізувати себе у виконавчій владі, органах місцевого самоврядування, органах судової влади, правоохоронних органах, приватній правовій сфері.

 

 

На завершення зустрічі голова студентської ради Інна Панченко розіграла серед абітурієнтів запрошення на поїздку та екскурсію до Національного університету «Одеська юридична академія». Її виграла учениця Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 Вікторія Старик. Дівчина сама дуже любить історію та право, тому така поїздка для неї стане значним та приємним подарунком.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x