У протитуберкульозний санаторій ротарійці придбали цифровий рентгенапарат

У протитуберкульозний санаторій ротарійці придбали цифровий рентгенапарат

Представники Ротарі-клубу “Черкаси-Центр” спільно з ротарійцями із Німечнними офіційно передали новий цифровий рентгенапарат КНП Обласного дитячого протитуберкульозного санаторію “Руська Поляна” Черкаської обласної ради.
Захід відбувся в межах святкування 64-річниці заснуванню установи. Зараз у “Руській Поляні” перебуває 130 дітей із Черкаської області.


Директор санаторію “Руська Поляна” Леонід Лащенко зазначив, що незважаючи на проблеми в суспільстві, пов’язані із коронавірусом, реформуванням медицини, непріоритетністю протитуберкульозного напряму роботи, санаторій оновлюється.
– Ми модернізували лабораторію та рентгенкабінет. Сьогодні відбулася передача рентгенапарату ротарі-клубом із Німеччини «Розенхайм-Іннштадт». Апарат коштує близько двох мільйонів гривень. Усі витрати щодо транспортування, та монтажу приладу покрили ротарійці, – зауважив директор.


За словами Лащенка, завдяки новому якісному цифровому рентгенапарату, у санаторії розширили спектр надання медичних послуг дітям.Президент Ротарі-клуб “Черкаси-Центр” Максим Кириченко розповідає, що співпраця із санаторієм триває понад 20 років.
– Протитуберкульозний дитячий санаторій – важлива соціальна складова всього черкаського регіону. Ми сприяємо роботі такому осередку, надаємо різнопланову допомогу, адже розуміємо, що діти – наше майбутнє. До того ж, такого центру як “Руська Поляна” зараз в Україні більше немає. Звичайно, у санаторії немає дітей з активною формою туберкульозу, але тут перебуває малеча, яка потрапила до груп ризику, або ті, хто вже одужав і перебуває на реабілітації, – сказав Кириченко.
Завдяки партнерству ротарійської спільноти в різних країнах для дитячого обласного протитуберкульозного санаторію «Руська Поляна» вдалося придбати сучасний цифровий рентгенівський апарат. Головним спонсором став Ротарі-клуб із Німеччини «Розенхайм-Іннштадт». Допомогли в цьому їм колеги із Люксембургу, Франції, Італії та Польщі.


– Наш клуб хоче допомагати дітям у всьому світі, зокрема і в Україні. Ротарі-клуб “Черкаси-Центр” запропонував нам спільно придбати рентгенапарат, бо попередній був застарілий. Ми позитивно сприйняли цю ідею і вирішили долучитися. Охоче допомагаємо дітям. Узагалі, це пріоритетний напрям роботи, – зауважив представник «Розенхайм-Іннштадт» Ханс Ульріхь.
Ротарієць із Німеччини додав, що територія санаторію приваблива і доглянута. А найголовніше, він побачив щасливих дітей. Тому має надію, що малеча в санаторії швидше одужає.
У заході також взяли участь заступниця голови Черкаської облдержадміністрації Лариса Кошова, голова Руськополянської громади Олег Гриценко та голова Черкаської районної державної адміністрації Валерія Бандурко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x