Фельдшерський пункт на Лисянщині отримав допомогу від народного депутата

Фельдшерський пункт на Лисянщині отримав допомогу від народного депутата

Мальовниче село Будище, що розташоване по обидва береги річки Гнилий Тікич, відоме з давніх давен. Є цікавий переказ щодо його заснування і походження назви. За місцевими переказами, декілька століть тому в цій місцевості оселився чоловік-самітник. І коли випадкові подорожуючі проходили повз його житло, то запитували, чому він сам тут живе, окремо від усіх. На це чоловік відповідав, що буде ще тут люд, тобто будуть ще люди. Від цього, за легендою, і пішла назва села. Є й інша версія. Слово «буда» означає спеціальну піч для випалення поташу, калієвої солі вугільної кислоти, яку отримували шляхом виварювання деревного попелу. Село Будище знане й тим, що в 1829 році відвідував село Т. Г.Шевченко і під яворами писав свої вірші.

Нині в селі Будище проживає 472 особи, із них 70 дітей віком до 14 років. Прибуває й поповнення – малюків до 1 року в населеному пункті нараховується 5 осіб. Більшість жителів села – пенсійного віку, тож їхнє здоров’я потребує постійного нагляду. На території села працює фельдшерський пункт, яким уже 19 років завідує Наталія Петрівна Сіденко. В її обов’язки входять як надання допомоги людям похилого віку, так і медичний нагляд за дітьми та диспансерними хворими.
Фінансування фельдшерського пункту сьогодні, на жаль, недостатнє. Не вистачає найнеобхіднішого обладнання, яке допомогло б жителям Буди. Тож жителі села звернулися з проханням про допомогу до свого народного депутата – Геннадія Борисовича Бобова. Знали – народний обранець допомагає громадам і не залишить фельдшерський пункт один на один із проблемами.

У результаті звернення розглянули і в заклад поступило таке необхідне медичне обладнання. Це і сумка-укладка фельдшера, що вкрай необхідна для надання невідкладної допомоги хворим у домашніх умовах, тонометр і стетоскоп, без яких первинний огляд хворих значно ускладнюється, напільні ваги для дорослих і ростомір для новонароджених дітей із метою постійного моніторингу стану здоров’я старших та розвитку наймолодших жителів села. Оскільки 20 жителів села перебувають на обліку через цукровий діабет, тож дуже потрібним і бажаним подарунком став глюкометр із двома комплектами тест-смужок для діагностики цієї складної хвороби.
Жителі села щиро вдячні Геннадію Борисовичу за доброту та чуйність. «Бажаємо нашому депутату успіху в його нелегкій і відповідальній роботі, мирного неба, світлих горизонтів і міцного здоров’я. Його програми допомоги сільським населеним пунктам дуже потрібні сьогодні людям. Хотілося б, щоб таких депутатів, які своїми ділами підтверджують звання «народний», було більше в Україні», – йдеться в листі, що надійшов на адресу нашої редакції.

Сергій Лісовський

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x