У Мельниках відбувся мистецький фестиваль «Крутий Заміс»

У Мельниках відбувся мистецький фестиваль «Крутий Заміс»

Уже четвертий рік поспіль у селі Мельники, що в Холодному Яру, відбувається фестиваль «Крутий Заміс». На нього збираються майстри народного мистецтва, творчі колективи, митці, найкращі кухарі й усі охочі весело відпочити на природі та поспілкуватися. Цьогоріч фестиваль зібрав чи не найбільшу кількість людей із Черкащини й не лише. Організатором фестивалю є ТОВ «НВФ «Урожай» Групи МХП, партнерами − Благодійний фонд «МХП-Громаді» та ГО «Холодний Яр − Україна».

 

 

− Ми приїжджаємо сюди за спілкуванням, позитивними емоціями, хорошим настроєм. Тут можна знайти те, що до душі кожному. Хто хотів – співав автентичні пісні, готував борщ, будував хату, − зазначив Олександр Воскобойнік, директор «НВФ «Урожай». – Ідея проведення такого фестивалю належить Юрію Романчі, який родом із Мельників. Планували організувати щось духовне, автентичне. І ми подумали, якщо хочеш збудувати дім, візьми глину, почни щось робити й побачиш, що в тебе вийде. От так і народився «Крутий Заміс». Спочатку ми місили глину, далі додали пісні, забави, хороший настрій і вийшов мистецький фестиваль.

 

 

 

Цьогоріч захід мав і певні родзинки. Щоб привернути увагу до збереження екології і зменшення вживання пластику в побуті, на фестивалі всім пропонували купувати глиняний посуд за помірною ціною – всього 30 гривень. Кожен, хто купив, отримував лотерейний білет, за яким брав участь у розіграші смартфона. До слова, у цей посуд насипали страви, приготовлені на фестивалі.

 

 

Не минув фестиваль без «Крутоборщу» − обирали найкращий, найсмачніший борщ. Цьогоріч у конкурсі брали участь п’ять команд, серед них і команда журналістів.

− Ми варили похідний фестивальний борщ, із тих продуктів, які дуже швидко готуються. Також брали до уваги й те, щоб усі інгредієнти були свіжими й не зіпсувалися, тому свіжого м’яса не використовували, а замінили на копченості. Такі інгредієнти додають особливого смаку. Також додавали трави: чебрець, майоран, материнку. Замість квасолі, ми використовуємо сочевицю, адже вона швидше вариться. Додавали ще й буряковий квас, щоб смак був більш насиченим та з кислинкою, − розповідає Тетяна Балякіна, журналіста газети «7 днів Черкаси».

 

 

Організатор мистецького фестивалю «Крутий Заміс» Юрій Романча зазначає, що цього року захід був чи не наймасштабнішим за всі роки.

− Щораз, як організовуємо фестиваль, плануємо дуже багато всього, різних локацій, забав. Як і людина, «Крутий Заміс» ростемо, розвивається, але намагаємося не втрачати те, що було в основі − це душа нашого фестивалю. Порівняно з минулим роком захід вийшов масштабнішим: розбили кілька наметових містечок, на заході присутні сім кухонь, багато творчих колективів, які самі виявляють бажання приїхати й виступити на нашій сцені. Це радує, − говорить Юрій Романча.

 

 

На завершення мистецького фестивалю всіх чекав приємний сюрприз – виступ хедлайнера, гурту «Друга Ріка».

 

Олеся Зінченко

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x