За яких умов можна працювати і водночас отримувати допомогу по безробіттю

За яких умов можна працювати і водночас отримувати допомогу по безробіттю

1. Виконання громадських робіт (з особами, які беруть участь у громадських роботах, укладаються на строк, що сумарно протягом року не може перевищувати 180 календарних днів, строкові трудові договори для працевлаштування на створені тимчасові робочі місця, вказано у ч. 4 ст. 31 Закону України «Про зайнятість населення»).

 

2. Отримання допомоги по частковому безробіттю (допомога по частковому безробіттю надається центрами зайнятості застрахованим особам у разі втрати ними частини заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв’язку із зупиненням (скороченням) виробництва продукції без припинення трудових відносин, зазначається у ч. 1 ст. 47 Закону України «Про зайнятість населення»).

 

3. Робота на виборах (виконання робіт, пов’язаних з підготовкою і проведенням місцевих виборів, виборів депутатів та Президента України, особами, визнаними у встановленому порядку безробітними, не є підставою для зняття цих осіб з обліку в державній службі зайнятості або для припинення виплати їм допомоги по безробіттю та інших видів допомоги, передбачають статті 92, 149, 212 Виборчого кодексу України).

 

За інформацією юридичного відділу обласного центру зайнятості

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x