Всеукраїнська олімпіада з історії стартувала на Черкащині

Всеукраїнська олімпіада з історії стартувала на Черкащині

До області з усієї України з’їхались близько двох сотень учнів – учасників IV етапу XXII Всеукраїнської олімпіади з історії. Вона триватиме до 28 березня.

Особливість цьогорічних наукових змагань у тому, що до участі долучились і школярі 8-9 класів, раніше – лише 10-11. Це стало можливим, завдяки ініціативі Черкаської обласної державної адміністрації спільно з Українським інститутом національної пам’яті. \”Нова Доба\” про це дізналася в Черкаській ОДА.

Всеукраїнська олімпіада з історії стартувала на Черкащині

– Сьогодні ви маєте унікальну можливість відтворювати правдиву історію рідної землі, – сказав перший заступник голови ОДА Віталій Коваль. – На жаль, так склалось, що протягом багатьох десятиліть нас навчали іншій – чужій історії, приховуючи важливі факти й постаті. Ви ж упродовж змагань матимете можливість відтворювати ту історію, якої бракувало нашій нації впродовж останніх століть. Олімпіада юних істориків має особливий державний стратегічний статус, адже саме історія є основою для формування української ідентичності, об’єднуючим ланцюжком для представників різних регіонів України, які прагнуть відкрити таємничий світ минулого, зрозуміти закономірності історичного процесу, зберегти національну пам’ять.

Спеціаліст Міністерства освіти і науки України Раїса Євтушенко сказала, що проведення Олімпіади на черкаській землі дозволить доторкнутись до історії справжнього козацького краю – генія українського народу Тараса Шевченка та символа мужності Богдана Хмельницького.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x