Колишній очільник ОДА розкритикував Бондаренка (ВІДЕО)

Колишній очільник ОДА розкритикував Бондаренка (ВІДЕО)

Колишній очільник Черкаської обласної державної адміністрації Роман Боднар різко розкритикував міського голову міста Черкаси Анатолія Бондаренка. Зробив він це, коментуючи останні новини, що Анатолій Бондаренко «посів 3 місце в рейтингу міських голів».

 

«Друзі, всім привіт із Черкащини, з місця сили! Нещодавно на офіційному сайті Черкаської міської ради прочитав «переможну» новину! Виявляється, Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко за матеріалами одного з інтернет-ресурсів посів третє місце у рейтингу мерів українських міст. Я розумію, яким чином з’являються такі публікації, але все ж таки хотів би з’ясувати… Можливо я щось пропустив? Невже ситуація у місті кардинально покращується? – зазначив Роман Боднар у своєму відео.

− Можливо в Черкасах земельні ділянки виділяють на прозорих аукціонах, і бюджет не втрачає сотні мільйонів гривень від «земельних схем»? Можливо не забудовують історичну частину міста, руйнуючи при цьому культурні та історичні пам’ятки? Можливо реалізовуються якісь потужні інвестиційні проєкти? Розроблена Стратегія розвитку міста Черкаси? Можливо впорядкована ситуація із утилізацією твердих побутових відходів (ТПВ)? Розпочали будівництво сміттєпереробного заводу, або хоча б запроваджено сортування та переробка ТПВ? Чи можливо усунута офшорна фірма-прокладка, що вивозить сміття, яка обходиться Черкаській громаді десятки мільйонів гривень? Можливо вирішується екологічні проблеми міста: розпочали будівництво очисних споруд для стічних вод у річку Дніпро? Чи взяли на баланс міста очисні споруди, що знаходяться в управлінні концерну «Азот»? Це дало б можливість їх модернізувати та провести об’єктивний хімічний аналіз скидів підприємства? Можливо запроваджуються енергозберігаючі технології і зменшується вартість тепла для комунальних установ? Можливо проводиться оптимізація витрат міського бюджету? Ліквідовуються збиткові комунальні підприємства, наприклад, як «Черкасиінвестбуд» та притягуються до дисциплінарної відповідальності їх керівники? Можливо відбувається оптимізація штатної чисельності чиновників Черкаської міської ради?

Також треба враховувати, що якраз із 2015 року, у результаті запровадження реформи децентралізації, місцеві бюджети значно збільшилися. Щоб ви розуміли, бюджет міста Черкаси більший ніж бюджет всієї Черкаської області. І для повного розуміння ситуації щодо будівництва та ремонту доріг ви маєте знати, що жоден із дорожніх об’єктів за каденцію мера Бондаренка де-юре не введений в експлуатацію. Це означає, що перевірку витрат та якості робіт на незавершеному об’єкті зробити досить проблематично. У міста Черкаси та черкаської громади величезний потенціал. Але він ніколи не розкриється на повну при такому міському голові. Які б мальовані рейтинги не поширювалися в соцмережах».

 

Реклама

5 2 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x