Слухачам курсів проєкту «Норвегія−Україна» розповіли про технології працевлаштування

Слухачам курсів проєкту «Норвегія−Україна» розповіли про технології працевлаштування

Нещодавно для слухачі курсів «Основи підприємництва: відкриття власної справи» проєкту «Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему провели тренінг на тему «Технології працевлаштування». Спілкувалася із слухачами начальниця відділу організації профорієнтації Черкаського обласного центру зайнятості Алла Баранцова.

 

 

− Насамперед я надала інформацію щодо можливостей пошуку роботи й працевлаштування за допомогою державної служби зайнятості. Зокрема розповідала про наші електронні сервіси, якими на сьогодні можуть скористатися як люди без роботи, так і ті, хто вже працює: портал Державної служби зайнятості, платформа профорієнтації та розвитку кар’єри, платформа «Моя професія», освітній портал державної служби зайнятості. У тому числі, роз’яснювала про електронний кабінет пошукача роботи, як можна там зареєструватися, що потрібно для того, щоб стати на облік у центрі зайнятості, − прокоментувала Алла Баранцова.

 

 

За словами спікерки, слухачі охоче ставили запитання, зокрема їх цікавило тестування, яке можна пройти на платформі профорієнтації та розвитку кар’єри. Також питання професійного самовизначення і зміни професії були досить актуальними.

 

Програма «Норвегія-Україна» ефективно реалізується в Україні вже протягом 16 років. За цей період її учасниками стали понад 11 тисяч осіб, серед них – більше ніж 1,5 тисячі − це учасники АТО/ООС. Проєкт, який фінансується Міністерством закордонних справ Норвегії, допомагає ветеранам та членам їхніх сімей соціально адаптуватися та здобути освіту для успішного працевлаштування або організації власного бізнесу. Нині проєкт «Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему» (NUPASS) реалізується у 25 містах України за різними напрямами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x