Асоціація водоканалів закликала залишити Овчаренка на посаді

Асоціація водоканалів закликала залишити Овчаренка на посаді

Керівники асоціації водоканалів України, місцеві депутати та представники АМУ порушили питання передачі очисних споруд міста в комунальну власність та звільнення директора підприємства Сергія Овчаренка 17 грудня. Про це інформує «ВІККА».

Асоціація передасть звернення до міського голови з проханням не звільняти Сергія Овчаренка з посади очільника КП «Черкасиводоканал» і переглянути питання реприватизації очисних споруд.

Як зазначив президент асоціації водоканалів Дмитро Новицький зазначив, черкаський приклад монополізації очищення води є винятком для України, тому реприватизація очисних споруд – важлива.

– Маємо схожі приклади і в Україні і за кордоном, де соціально відповідальні компанії приватизували потужності підприємств водозабезпечення й водовідведення, але не впоралися з роботою й повертають очисні у власність міста. Так сталося й із «Азотом», але через політичний тиск на керівника водоканалу реприватизація неможлива. Ми наголошуємо, що цей процес потрібен, адже очисні в Черкасах є об’єктом критичної інфраструктури, що зношений більш як наполовину, – зауважив Новицький.

За його словами, результат роботи водоканалу за останні роки очевидний. Йдеться про ефективне використання коштів міжнародних фінансових організацій, сучасну лабораторію, модернізацію підприємства та повна готовність до роботи за новими санітарними вимогами, що мають впровадити в 2022 році. Новицький наголосив, що такі показники є не скрізь.

Сергія Овчаренка підтримав і депутат Черкаської обласної ради Олександр Радуцький, зазначивши, що на його місце можуть узяти представника «Азоту». Це сприятиме ухваленню вигідних рішень для підприємства.

Депутатка міської ради від фракції «За майбутнє» Любов Майборода – одна з ініціаторів звернення про передачу очисних у комунальну власність – закликала керівництво «Укрводоканалекологія» особисто обговорити проблемні питання з міським головою.

– У міській раді справді немає згоди в цьому питанні. Ми розуміємо стратегічні значення очисних для Черкас і вносили в порядок денний проєкт рішення, 5 разів голосували, але голосів бракувало. Я прошу керівників асоціації водоканалів особисто зустрітися з міським головою Бондаренком і все вирішити шляхом прямих переговорів, – заявила Майборода.

Вона також зазначила, що на найближчій сесії міської ради мають розглянути петицію про продовження контракту Овчаренкові.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x