Судитимуть черкащанина, який протягом 24 років видавав себе за воїна-афганця

Судитимуть черкащанина, який протягом 24 років видавав себе за воїна-афганця

Житель Звенигородки видавав себе за учасника бойових дій, який мав інвалідність II групи. Він отримував надбавку до пенсії та при цьому використовував недостовірне посвідчення. Про це повідомили у пресслужбі ГУНП у Черкаській області. 

24 роки тому чоловік умовив двох знайомих воїнів, аби вони підтвердити його участь у бойових діях на території Демократичної Республіки Афганістан. Чоловіки зазначили, що черкащанин отримав множинне осколкове поранення. Так, правопорушник отримав статус УБД та II групу інвалідності.

Із червня 1997 чоловіку призначили пенсію, а в 2004 році йому видали безтермінове посвідчення. Відповідно до цього він мав право на пільги, що встановлені законодавством України для ветеранів війни.

До 2021 року шахрай обманював працівників Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області та отримував бюджетні кошти. Чоловік завдав матеріальні збитки державі в понад 500 тисяч гривень. Детективи слідчого управління ГУНП у Черкаській області викрили правопорушника та повідомили йому про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x