Парковий сезон у Черкассах розпочнеться з наступного тижня

Парковий сезон у Черкассах розпочнеться з наступного тижня

Директор КП «Дирекція парків» Володимир Стойко повідомив, що хоча гуляти у черкаських зелених зонах можна поза рамками календарних меж, офіційно парковий сезон відкриється 29 квітня. Він також розповів про те, що вдалося реалізувати та досягти минулого сезону, аби міські парки стали більш комфортними та на що черкасці зможуть розраховувати вже цього року.

Відкриття відзначать масовим святом
Як прокоментував Володимир Стойко, свято відкриття паркового сезону буде супроводжуватись конкретною програмою, з концертними номерами, ляльками-велетнями та численними конкурсами на кількох розважальних локаціях. Воно відбудеться традиційно у парку «Сосновий бір» з 12 до 16 години.
До речі, як зауважив керівник паркового комунального господарства, усі паркові об’єкти зокрема „ Соснового бору“ та інших улюблених зелених місць відпочинку містян пройшли крізь спеціальну експертизу.

Парк — найкраще місце для фестивалів
Як підкреслив Володимир Стойко, найкращі вдалі фестивальні традиції КП «Дирекція парків» буде збережено і цього року. Наприклад, усім надзвичайно сподобався фестиваль під назвою «Дивосвіт». Цього сезону він вочевидь матиме логічне продовження, яке дозволить урізноманітніти ландшафт центрального парку. Зокрема, у сміливих планах керівника комунального підприємства оригінальна реконструкція каскадів озер. На ці задуми мають бути витрачено 400 тис. грн. Роботи вдасться профінансувати за рахунок субвенції з обласного бюджету у сумі 1,5 млн грн.
Автор шедеврів минулорічного «Дивосвіту» Роман Турецький задумав оселити у живописних струмочках «Соснового бору» древнього казкового змія. Верхівка його голови представлятиме собою декоративний зелений газон, який можна буде підстригати.
У «Сосновому бору» проведують реконструкцію оглядового майданчика, що біля Мосту кохання. На ці роботи буде витрачено 1 млн 100 тис гривень.

Господарство оновлює технічні засоби
Поступово із року у рік КП «Дирекція парків» закуповує нові технічні засоби необхідні для догляду за парковим господарством. Ще восени були придбані вітродувки, які дозволяють прибирати територію від опалого листя. Планується купити автомобіль, що перевозитиме важні матеріали.
У парку Сосновий бір за 910 тис. грн реалізують систему освітлення на алеї вздовж вулиці Дахнівської.
– У парку Сосновий бір через весь парк проходить алея вздовж вулиці Дахнівської, там не було освітлення, — нагадав Володимир Стойко. — Вже є спрямовані кошти на те, щоб до кінця року реалізувати систему освітлення через усю цю алею. Найближчим часом буде розроблено проект, і ми почнемо переходити до його реалізації. Думаю, на це потрібно буде пару місяців.

«Колесо огляду» може з’явитись вже восени
Комунальне підприємство «Дирекція парків» вже подало повторну заявку на проведення конкурсу щодо закупівлі для міста довгоочікуваного атракціону «Колесо огляду». Наразі зі слів Володимира Стойко стало відомо, що документи вже перебувають у тендерному комітеті і найближчим часом будуть розміщені на сайті «Прозоро».
2 тижні займе процедура з укладання договору. Далі буде авансування, яке прискорить саме виготовлення атракціону. Наступний крок – авансування. Коли буде авансування – це вже фактично є стартом для виготовлення «Колеса огляду». Воно може зайняти ще пару місяців.
− Якщо все буде гаразд, то є надія на те, що восени ми спорудимо і запустимо цей атракціон, – пообіцяв Стойко.
Керівник комунального підприємства повідомив також, що нове «Колесо огляду» буде встановлено на місці його старого демонтованого в парку «Сосновий бір». Буде прокладено нову електричну мережу замість тієї, що вже зносилася.
Загальна вартість встановлення нового атракціону складатиме близько 8 млн. Наразі повної суми на це поки що не має, але в «Дирекції парків» сподіваються, що фінанси за потреби додадуть.

Тетяна Євгеньєва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x