Майже 149 тис. учасників зареєструвалися для складання національного мультипредметного тесту

Майже 149 тис. учасників зареєструвалися для складання національного мультипредметного тесту

За даними Українського центру оцінювання якості освіти, станом на 26 травня 2022 року спеціальну форму, розміщену на інформаційній сторінці у вкладці «Підтвердження участі в НМТ», заповнили майже 149 тис. учасників. Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет. 

 

На цьому етапі передбачений також вибір із запропонованого переліку населеного пункту, зручного для складання основної сесії НМТ, залежно від того, де перебуває учасник, – в Україні чи за кордоном. Так, бажання складати національний мультипредметний тест у тимчасових екзаменаційних центрах, створених в Україні, підтвердили 134,5 тис. осіб та майже 14,5 тис. за кордоном.

На другому етапі, з 21 червня до 7 липня 2022 року, учасники остаточно визначатимуться з вибором міста/країни і за потреби зможуть змінити населений пункт на той, який є у списку та де буде зручніше скласти тестування.

Тільки після проходження двох етапів на підтвердження участі в НМТ із 12 липня 2022 року для учасника з’явиться можливість завантажити із вкладки «Місце проведення» запрошення-перепустку, де буде зазначено дату, час і місце складання ним НМТ.

На жаль, через високий рівень безпекових загроз наразі у деяких регіонах України провести НМТ неможливо, а саме: в Херсонській, Луганській, Донецькій областях, АР Крим, місті Севастополь, частині території Запорізької, Миколаївської, Харківської областей. Очевидно, що виїхати для складання тестування учасникам із цих регіонів наразі надзвичайно складно, навіть підтвердити участь у тестуванні подекуди проблематично.

Важливо! Хто має можливість скористатися інтернетом, підтвердьте свою участь у НМТ і виберіть місце, де потенційно можете пройти тестування.

Зазначимо, що наразі тривають перемовини із кількома країнами Європи, яких немає у переліку, − із Люксембургом, Словенією, Туреччиною і Фінляндією. Цілком імовірно, що в них можна буде скласти НМТ під час додаткової сесії.

Отже, якщо ви перебуваєте в країні, яка є у переліку потенційних країн, де може бути проведено НМТ, як і інші вступники, з 20 травня до 7 червня 2022 року маєте підтвердити участь у НМТ, вибравши найближчу з наданого переліку локацію. Це допоможе нам визначитися з кількістю потенційних учасників тестування і якнайліпше спланувати організацію НМТ.

 

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x