На Канівщині нагородили переможців конкурсу учнівської творчості

На Канівщині нагородили переможців конкурсу учнівської творчості

«Література», «Історія України і державотворення», «Образотворче мистецтво», «Декоративно-прикладне мистецтво» – кращих знавців у цих галузях з усієї країни нагороджували в Каневі. Їх поєднав Всеукраїнський конкурс, що має понад п’ятнадцятилітню історію та проходить під гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої!». Переможців вітали почесні гості урочистостей. Зокрема заступник Міністра культури України Юрій Рибачук, заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей, в. о. директора Інституту модернізації змісту освіти Володимир Ткаченко, заступники голови Черкаської ОДА Віталій Коваль та Ярослав Березань, голова журі конкурсу, проректор з наукової роботи Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури Остап Ковальчук. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

Вітаючи фіналістів конкурсу у номінації «Декоративно-прикладне мистецтво» заступник Міністра культури України Юрій Рибачук закликав молодь до єдності та відзначив: «Кожен особистий талант важить не так багато, якщо він сам по собі. Якщо ж їх багато, то вони стають силою, яка змінює все, й державу також. Важливо, що велику роль у цьому відіграє слова Кобзаря. Шевченко надихає усіх, хто вміє його слухати».
З побажаннями подальших перемог звернувся до кращих знавців літератури, історії України та державотворення заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей: «Є не так багато місць в Україні, які варто відвідати кожному учневі. До цього переліку належить і Чернеча гора. Бо саме тут родився та зріс велет українського духу та українського слова Тарас Шевченко. Дуже важливо, щоб кожен з вас ніс любов до рідної мови, всюди нею послуговувався. Ми маємо збільшити функціонування Української мови. Оскільки мова – це наше буття, основа нації».

Символічно, що фінал Всеукраїнського конкурсу відбувся в осерді України – землі Шевченка, переконаний заступник голови Черкаської ОДА Ярослав Березань. Особливо це значуще для тих, хто побував тут вперше, адже це є своєрідним наочним пізнання важливої сторінки історії нашої країни. Цьогоріч, за його словами, конкурс був приурочений до 100-річчя української революції.
По завершенню нагородження учасники заходу взяли участь у покладанні квітів до пам’ятника Тараса Шевченка.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x