Монастирищенські депутати відкоригували бюджет

Монастирищенські депутати відкоригували бюджет

24 травня 2017 року голова районної ради Микола Орендарчук провів пленарне засідання п’ятнадцятої сесії районної ради.

У ході роботи депутати заслухали та взяли до відома інформацію про результати діяльності на території Монастирищенського району за 2016 рік Уманської місцевої прокуратури; ухвалили районну програму благоустрою та утримання центральної площі міста на 2017−2020 роки, а також внесли зміни до районної програми підтримки військовослужбовців військової служби за контрактом, які уклали контракт у 2017 році в Збройних силах України та членів їх сімей; рішення районної ради від 11.08.2016 № 9-12/VІІ «Про створення опорного загальноосвітнього закладу»; рішення районної ради від 23.12.2016 №12-6/VІІ «Про погодження структури і чисельності установ освіти району на 2017 рік». «Нова Доба» про це дізналася в Монастирищенській РДА.

Жваве обговорення викликав розгляд питань про внесення змін до рішення районної ради від 23.12.2016 №12-8/VІІ «Про погодження структури і чисельності установ охорони здоров’я району на 2017 рік» (доповідала головний лікар ЦРЛ Наталія Мороз) та рішення районної ради від 26.01.2017 №13-6/VІІ «Про створення комунального закладу «Центр первинної медико-санітарної допомоги» (доповідала керівник новоствореного закладу Людмила Редванська). Після отримання вичерпних відповідей та проведеного обговорення більшістю голосів депутати підтримали ці зміни та питання оптимізації ліжкового фонду центральної районної лікарні.

Народні обранці розглянули також одне із найважливіших питань – внесення змін до районного бюджету на 2017 рік, що викликано перерозподілом трансфертів з обласного та Державного бюджетів, передачею інших субвенцій районному бюджету місцевими радами та перерозподілом видатків між галузями.

Виходячи з цього, виділено кошти для встановлення вузла обліку газу в Княже-Криницькій ЗОШ І – ІІІ ступенів та монтаж котлів Халаїдівської, Леськівської та Цибулівської ЗОШ І-ІІІ ступенів; на придбання двох котлів для Леськівської та Цибулівської ЗОШ І-ІІІ ступенів; глибинного насоса для Терлицького НВК І-ІІІ ступенів; виготовлення проектної документації по котельні Халаїдівської ЗОШ І-ІІІ ступенів; на проведення ремонту інфекційного відділення центральної районної лікарні; ремонту водонапірної башти відділення стаціонарного догляду; на виконання районної Програми благоустрою та утримання центральної площі міста на 2017-2020 роки тощо.

Крім того, враховано пропозиції депутатів районної ради та виділено кошти на соціально значимі потреби в рамках виконання Програми соціально-економічного розвитку.

У ході сесії депутати районної ради розглянули низку питань, що стосуються комунальної власності.

Зокрема, щодо функціонування опорного загальноосвітнього закладу «Монастирищенська спеціалізована школа №5 І-ІІІ ступенів», ухваливши у додатках його Статут і Положення про Аврамівську філію опорного загальноосвітнього навчального закладу – «Монастирищенська спеціалізована школа І – ІІІ ступенів №5» та План розвитку цієї школи на 2017-2020 роки; затвердили нову редакцію Статуту Монастирищенської дитячої музичної школи, а також проектно-кошторисну документацію на здійснення реконструкції центральної площі міста.

Ними також надано дозволи на придбання електроплити та глибинного насоса для Терлицького навчально-виховного комплексу, ноутбука для Сатанівської загальноосвітньої школи, двох котлів для Леськівської та Цибулівської загальноосвітніх шкіл та автомобіля для потреб ЦРЛ; проведення конкурсу на право оренди частини приміщення адмінбудинку районної ради №1 розташованого по вул. Соборній, 121 за зверненням ПАТ «Київстар» та низки інших.

Не мало підтримки і депутатське звернення депутата районної ради Володимира Солода стосовно виділення коштів на придбання установки для насосного обладнання для здійснення забору та подачі води споживачам міста.

Народні обранці підтримали звернення депутатів Монастирищенської районної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо ситуації навколо ПАТ «Черкасиобленерго», затвердили план роботи ради на ІІ півріччя на надали відпустку голові районної ради.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x