Експерти визнають кандидатуру Ткаченка найоптимальнішою

Пана Ткаченка знають як колишнього очільника Державної податкової інспекції (за часів, коли головою Черкаської ОДА був Олександр Черевко) та директора Фермерського ринку.

Першим про призначення пана Ткаченка черкащан повідомив Леонід Даценко, народний депутат України. Він же дав першу характеристику цьому призначенню: «Зрозуміло, що він не відповідає критеріям. Якби не війна із Росією, мені було б навіть цікаво послухати пояснення з приводу цього призначення тієї політсили, за чиєю квотою проходить Ткаченко».

Народний депутат Микола Томенко, якому приписували причетність до призначення нового голови, був цим дуже здивований і запевнив, що дізнався про його призначення зі ЗМІ. При цьому пан Томенко зауважив, що при визначенні кандидатур Віталій Кличко та його представники не знайшли часу проконсультуватися ні з депутатами, які опікувались проблемами Черкащини, ні з Народною радою Черкаської області.
– Наше завдання – контролювати, наскільки нова влада Черкаської області буде діяти відповідно до вимог та очікування черкаської громади, Майдану та Народної ради, – зазначив Микола Томенко.

Цікаво, що не всі «ударівці» Черкащини підтримують кандидатуру Ткаченка.
– Я хотів би звернутися сьогодні, до Юрія Ткаченка. І спитать його, чому він так не любить український народ і черкащан, що погодився піти на цю посаду? Про нього черкащани все добре знають, – так висловився член партії «УДАР» Олександр Чуприна.

Натомість лунають і голоси «За» таке призначення. Наприклад, Володимир Цибулько, політолог і уродженець Черкащини, говорить про професійність пана Ткаченка:
– Юрій Ткаченко – представник якраз тієї компанії, яка свого часу вивела Черкащину в економічні лідери. По-перше, професійний досвід, по-друге, політичний досвід, по-третє, підприємницький досвід і, звичайно, черкаський місцевий патріотизм. Думаю, ці фактори дозволять знайти механізми заспокоєння постмайданних нервів. І спрямувати всі резерви Черкащини для економічного зростання. Черкащина – досить емоційна область. Вона має такі собі традиції емоційної політики, вона має персонажів, які готові страйкувати з будь-якого приводу, налаштовуючи громаду не на конструктивну роботу, а на пошук винних. Тому важливо, щоб систематизувалися всі найперевіреніші професіонали. Ніякої політики, тільки професійна робота. Саме гасло: менше політики, а більше професіоналів у владі – може бути рецептом для всієї країни.

Ольга Швець, депутат міської ради, вважає, що призначення пана Ткаченка – зайве підтвердження загальновідомої істини: «політика – це бізнес». При цьому вона впевнена, що призначення Ткаченка прискорилось завдяки тому, що на цю посаду став претендувати Анатолій Гриценко.
– Призначення Ткаченка – це вінчання двох епох правління – золотопідкованих помаранчевих і бульдозерів-регіоналів в області. Фактично, влаштовує усіх, підсумовує пані Швець у Фейсбуці. – Сподіватимемось на краще. Такі часи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x