Уманський НУС в десятці кращих аграрних навчальних закладів України

Уманський НУС в десятці кращих аграрних навчальних закладів України

Уманський національний університет садівництва потрапив до ТОП-10 рейтингу кращих навчальних закладів аграрного профілю.
Повідомлення про це розміщено на офіційній веб-сторінці Міністерства аграрної політики та продовольства України з посиланням на освітній ресурс «Освіта.ua», який склав консолідований рейтинг вищих навчальних закладів України 2017 року.
В повідомлені йде мова, що в якості вихідних даних для складання рейтингу були використані найбільш авторитетні національні та міжнародні рейтинги вузів України: «Топ-200 Україна», «Scopus» та «Вебометрикс». Кожен із цих рейтингів використовує різні критерії оцінювання вищих навчальних закладів.

Уманський НУС в десятці кращих аграрних навчальних закладів України

Серед вказаних рейтингів були відібрані вищі навчальні заклади аграрного профілю та визначено їх рейтингові позиції.
Перший щабель зайняв Національний університет біоресурсів і природокористування (НУБІП), другий – Сумський національний аграрний університет (СНАУ), третій – Харківський національний технічний університет сільського господарства ім. П. Василенка.
Уманський національний університет садівництва посів 6 позицію рейтингу.
Разом з тим, на освітньому ресурсі «Освіта.ua» розміщена інформація про те, що Уманський національний університет садівництва (УНУС) посів 3 позицію рейтингу в топ-5 кращих вищих навчальних закладів Черкаської області та потрапив до топ-100 консолідованого рейтингу вищих навчальних закладів України 2017 року.
Як повідомлялось раніше, Уманський національний університет садівництва, готуючи фахівців для аграрної сфери економіки, в «Зарплатному рейтингу вузів – 2016» посів серед усіх вищих навчальних закладів України 2-е місце, розділивши його з КНУ імені Тараса Шевченка.

Довідково:
Уманський національний університет садівництва розпочав свою історію з 1844 року, коли було засновано Головне училище садівництва.
За тривалий період свого історичного розвитку навчальний заклад неодноразово реорганізовувався, а згідно з Указом Президента України від 28 грудня 2009 року № 1111/2009 йому наданий статус національного і перейменовано в Уманський національний університет садівництва.
Університет має у своєму складі розширену систему структурних підрозділів, які забезпечують навчально-виховну роботу: сім відокремлених структурних підрозділів – Агротехнічний коледж, Ананьївський аграрно-економічний коледж, Городищенський коледж, Тальнівський будівельно-економічний коледж, Тальянківський агротехнічний коледж, Чигиринський економіко-правовий коледж, Шевченківський коледж; шість факультетів (агрономії; плодоовочівництва, екології та захисту рослин; економіки та підприємництва; менеджменту; інженерно-технологічний; лісового і садово-паркового господарства); НКЦ «Інститут післядипломної освіти та дорадництва»; навчально-науково-виробничий комплекс.
Нині на шести факультетах університету за 15 напрямами та 19 спеціальностями навчається майже 5 тисяч студентів, навчальний процес на 29 кафедрах забезпечують 347 науково-педагогічних працівників, серед яких 36 докторів наук, 37 професорів, 232 кандидати наук, доценти.
В університеті успішно функціонують аспірантура з 18 та докторантура із 7 спеціальностей, три спеціалізовані вчені ради із захисту докторських і кандидатських дисертацій.
В університеті функціонує сім навчальних корпусів, навчально-культурний центр, метеорологічна станція, інформаційно-обчислювальний центр, наукова бібліотека з фондом понад 254 тисячі примірників, 15 науково-дослідних і проблемних лабораторій, навчально-науково-виробничий відділ, спортивний комплекс, шість гуртожитків, їдальні, медпункт, магазини й кафе.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x