Через підрив Каховської ГЕС українців просять заощаджувати електроенергію

Через підрив Каховської ГЕС українців просять заощаджувати електроенергію

Через підрив Каховської ГЕС загроз для стабільності електропостачання немає. Про це повідомили Міністерство енергетики та НЕК «Укренерго» 6 червня. Однак українців закликають не перевантажувати енергосистему в пікові години.

«Укренерго» спільно з «Укргідроенерго» опрацьовують сценарії подальшої збалансованої роботи енергосистеми з урахуванням наслідків руйнування Каховської ГЕС. Так, змінюється режим роботи гідроелектростанцій, щоб зменшити обсяг води, яка надходить у Каховське водосховище, і мінімізувати затоплення.

– Наразі виробництва електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів. Через тривалі ремонти на багатьох енергоблоках ТЕС, а також деяких АЕС, в енергосистемі працює менша кількість енергоблоків, які виробляють електроенергію. Тому упродовж дня просимо розподіляти використання електроенергії і переносити користування потужними приладами з вечора на інші періоди доби, – ідеться в повідомленні.

Зменшити навантаження на енергосистему, особливо з 19:00 до 22:00, та полегшити балансування вдасться, якщо громадяни раціонально споживатимуть електроенергію. Фахівці радять використовувати потужну техніку вдень або вночі, не вмикати кілька приладів одночасно та вимикати світло, коли ви виходите з кімнати.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x