У Черкасах стартує безоплатний табір для ВПО

У Черкасах стартує безоплатний табір для ВПО

Молодіжний табір «Твої горизонти: прокачай себе» розпочне функціонувати в Черкасах з 20 червня. Про це повідомляють кореспонденти інформаційного агентства «Нова Доба».

Перша зміна табору стартує днями. Мета ініціативи – інтеграція внутрішньо переміщених осіб у черкаську громаду, безоплатний доступ молоді до актуальних знань та навичок і створення середовища для корисного проведення дозвілля.

У програмі передбачено реалізацію низки практичних та теоретичних заходів різної тематики. Зокрема, спікери навчатимуть основам ораторського мистецтва, медичної допомоги, сексуальної освіти, фінансової грамотності, а також базовим навичкам з пошуку освітніх можливостей за кордоном та професійному веденню соціальних мереж.

– У Черкасах проживає понад 27 тисяч переселенців. Через нещодавній екоцид на Херсонщині, очевидно, що кількість ВПО збільшиться. Ми розуміємо як важко людям пристосуватися до нових умов і середовища, а особливо – дітям. Тому і вирішили створити проєкт, в якому вони б у грайливій та інтерактивній формі могли адаптуватися в місті, – зауважив співорганізатор, координатор проєкту «Змушені піти» Артем Новіков та додав, що під час відбору тем лекцій орієнтувалися на актуальність і легкість у реалізації отриманих навичок.

– Окрім черкащан до табору долучиться діти та молодь зі східних та південних куточків України. Це як вже звільнені від загарбників території, так і тимчасово окуповані, а також зони активних бойових дій. Зокрема, Запорізької, Херсонської, Харківської, Миколаївської, Луганської та Донецької областей, – додав Новіков.

Також заплановано, що учасники табору більше дізнаються про місто під час екскурсій, відвідають міський зоопарк та відпочинуть на сеансі йоги.

Долучитися до активностей табору зможуть 27 учасників. Загалом до ЧОМРЦ надійшло близько 100 заявок на участь. Основними критеріями для відбору стали вік та вмотивованість аплікантів. Організатори надавали перевагу особам віком від 14 до 20 років, та якісному обґрунтуванню їхньої участі у проєкті.

Для молоді із тимчасово окупованої території України або зони бойових дій встановлено окрему квоту. Відтак, одну половину кількості учасників складатимуть місцеві, а іншу –  внутрішньо переміщені особи з усієї країни.

Організаторами табору є Черкаський обласний молодіжний ресурсний центр  спільно із проєктом «Змушені піти». Проєкт частково підтриманий Програмою обмінів та стажувань, що фінансується Відділом публічної дипломатії Посольства США в Києві та адмініструється Американськими Радами з міжнародної освіти.

Дві додаткові зміни заплановано провести в липні та серпні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x