У Черкаській області проживає 95 тисяч вимушено переміщених осіб

У Черкаській області проживає 95 тисяч вимушено переміщених осіб

Моніторинг місць компактного проживання вимушено переміщених осіб постійно проводять в області. Усе задля того, аби забезпечити належні умови проживання для ВПО. На цьому наголосила перша заступниця очільника ОВА Наталія Кравченко під час засідання міжвідомчого координаційного штабу щодо дотримання прав, свобод та законних інтересів внутрішньо переміщених осіб.

Нині в області проживають 95 тисяч осіб, які вимушено покинули свої домівки через війну. Із них майже понад 2,8 тисячі осіб мешкають у місцях компактного проживання.

– Спільно з партнерами ми дбаємо про те, аби забезпечити належні житлові умови для ВПО, – відзначила Наталія Кравченко. – Більшість вимушених переселенців на Черкащині проживають у приватному секторі. Водночас більш пильно моніторимо місця компактного проживання, яких в області 63, та намагаємося покращувати умови для проживання. Між тим, аби наблизити послуги для незахищених верств населення, у тергромадах та районах до 1 липня мають утворити центри підтримки цивільного населення. На рівні області ми вже розпочали його роботу.

У таких центрах надаватимуть послуги із соціальної та психологічної підтримки вимушеним переселенцям, ветеранам та їхнім родинам, сім’ям загиблих, дітям та молоді. Також планують організувати роботу групи оперативного реагування.

– Водночас наразі у нас гостро стоїть питання працевлаштування для внутрішньо перемішених осіб, – відзначила Наталія Кравченко. – Профільні послуги надає обласний центр зайнятості. Однак чимало вимушених переселенців мають таку спеціалізацію, якої не потребують наші місцеві підприємства, оскільки немає таких потужностей у регіоні.

Між тим, незабаром Червоний Хрест спільно із центром зайнятості, представниками релокованих підприємств та місцевими виробниками планують започаткувати нову програму. Вона допоможе ВПО отримати нові професії, які більш актуальні у нашому регіоні, та працевлаштуватися.

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x