Золотоніський колектив запросили в Словаччину

Золотоніський колектив запросили в Словаччину

Десант працівників культури з Золотоноші відправився до далекого міста Лученец, що знаходиться у центральній Словаччині. Адміністрація цього 30-тисячного населеного пункту запросила наших митців до участі у святкуванні дня міста, котрий відзначатимуть днями.

Вибір саме нашого колективу невипадковий, адже між Золотоношею та Лученцем ще в 2007 році був підписаний меморандум про співпрацю. Такий дружній візит, судячи з усього, відновить дружні взаємовідносини. Перший крок – культурний обмін. Про це «Нова Доба» дізналася в Департаменті культури та взаємозв’язків з громадськістю ЧОДА.

Очолила делегацію заступник міського голови з гуманітарних питань Світлана Суддя, у компанії міським депутатом Андрієм Штаньком та очільником відділу культури Станіславом Щербатюком. Проте головні дієві особи – ансамбль «Золоті ворота», котрий уже давно носить звання «народний». Вікторія Долгушина, Світлана Величко, Світлана Герасименко, Ірина Темченко, Олександр Кузнєцов, Микола Миколенко, котрі запам’яталися містянам своєю участю в різноманітних місцевих культурних заходах, тепер підкорюватимуть уже європейську сцену. Художній колектив везе із собою доробок у вигляді трьох артистичних номерів вокалу й танців. Репертуар – народні та естрадні українські пісні в сучасній обробці.

Золотоноша, у свою чергу, уже запросила словаків на масштабний фестивальний вікенд, котрий відбуватиметься 8−10 вересня. Тоді, нагадаємо, місто в котре прийматиме Фестиваль чорнобривців та Всеукраїнський фестиваль патріотичної пісні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x