Які вітаміни потрібні чоловікам восени?

Які вітаміни потрібні чоловікам восени?
Восени імунітет падає, організм стає надзвичайно вразливим до інфекційних захворювань, а загальний тонус знижується.
Загальне навантаження ж на організм не зменшується, а часто навіть навпаки. Для того, щоб впоратися з усіма навантаженнями і не захворіти, в цю пору року чоловікам варто подбати про повноцінне харчування.
Дослідження показали, що чоловіки постійно недоїдають. Майже 75% представників сильної статі не вживають потрібної кількості фруктів, 80% – овочів. Тому варто переглянути свій раціон і за необхідності додати до нього вітамінні комплекси. Розповідаємо, які саме вкрай необхідні чоловікам.
ВІТАМІН D сприяє засвоєнню організмом кальцію, зміцнює кістки (його дефіцит може призвести до остеопорозу), покращує метаболізм, сон та лібідо – це один з регуляторів кількості тестостерону. Американські вчені підрахували, що тільки 6% чоловіків отримують щодня необхідну порцію вітаміну D – 600 мкг.
Продукти, багаті на вітамін D: риба, молочні вироби, гриби, яєчний жовток, авокадо, петрушка.
ЦИНК допомагає імунній системі боротися з вірусами і бактеріями, підвищує рівень тестостерону. Дефіцит цинку призводить до погіршення еректильної функції. Добова норма (для чоловіків) – 15 мг.
Продукти, багаті на цинк: м’ясо, бобові, яйця, гарбузове насіння.
МАГНІЙ недоотримують у своєму раціоні, за даними науковців, практично 50 % чоловіків. Це означає, що в них частіше, ніж в інших, фіксуються перепади настрою, є проблеми зі сном і травною системою. Вони перебувають у групі ризику серцево-судинних захворювань. Також можуть мати суто чоловічі негаразди через суттєве зниження рівня тестостерону: пригнічене лібідо, зменшення м’язової маси і витривалості. Добова потреба організму в магнії – 420 мг.
Продукти, багаті на магній: шпинат, бобові, мигдаль, банани.
Звертайтесь!
У кожного – свій рівень проблем та запитань.
Ми допоможемо кожному.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x