Корисні поради для донорів

Корисні поради для донорів

Безсумнівно, кожен донор перед тим, як здавати кров, має дотримуватися певних правил та дбати про своє здоров’я. Фахівці Черкаської обласної станції переливання крові наводять нескладні, але важливі правила підготовки до донації.

Не слід здавати кров після роботи в нічну зміну.

До процедури треба підготуватися. За кілька днів не можна вживати алкоголь, ліпше відмовитися від цигарок, виключити з раціону молочні продукти.

Увечері на передодні донації з’їжте легку вечерю. У день здачі обов’язково треба добре поснідати. Однак не жирним чи молочним. Не можна їсти жирної, смаженої та копченої їжі. Лікарі радять під час сніданку пити солодкий чай.

Безпосередньо після здачі крові не можна займатися важкою фізичною працею, вживати спиртні напої, управляти транспортними засобами, працювати на висоті.

За 2 години до та 2 години після дачі крові не можна курити, це небезпечно, як для себе, так і для того, кому потрапить ваша кров.

Після здавання крові не треба відразу йти в справах, слід дати організму трохи відпочити.

 

За детальною інформацією щодо того, де здати кров на Черкащині, звертайтеся за телефонами: (063) 055-31-47 або (0472) 56-29-76.

 

Перелік закладів, де можна здати кров, шукайте за лінком 

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x