Хто потребує донорської крові?

Хто потребує донорської крові?

Донорська кров потрібна завжди. А особливо в умовах повномасштабної війни, коли щодня поранення отримують військові й цивільні. Донорської крові або ж її компонентів також потребують й онкохворі пацієнти, постраждалі в катастрофах та інші хворі.

На фейсбук-сторінці Черкаської обласної станції переливання крові детально розповіли, кому найчастіше треба кров.

Люди, які постраждали від воєнних дій. Поранені військові та цивільні, що потрапили під обстріли, потребують негайної допомоги, яку часто надають в екстремальних умовах. Нагадаємо, що ваша кров теж може воювати та рятувати людей.

Вагітні. За важких пологів жінка може втратити багато крові, а тому існує ризик летального результату. Регулярне донорство забезпечує екстрену допомогу молодим мамам і новонародженим.

Онкохворі. Таким пацієнтам часто загрожують недокрів’я, кровотечі та крововиливи. Переливання крові для онкохворих не разова процедура, а частина терапії. Кров і компоненти крові потрібні цим людям постійно, адже лише завдяки донорам можливо їх урятувати.

Пацієнти під час операцій. Щорічно тільки в Україні проводять понад 1 000 000 медичних операцій. Іноді, щоб врятувати пацієнта, необхідні літри крові, тому в разі сильних кровотеч лікарням завжди необхідні запаси.

Потерпілі у катастрофах. На дорогах щороку гине близько 1,2 млн людей. Переливання необхідно тим, хто отримав серйозні травми внаслідок автокатастроф або стихійного лиха. За надзвичайних ситуацій, коли одночасно страждає багато людей, критично важливо, щоби запаси крові в регіоні змогли покрити такі витрати.

 

Перелік закладів, де можна здати кров, шукайте за лінком 

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba

 

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x