Як правильно скласти корисне зимове меню, щоб залишатися бадьорими та здоровими

Як правильно скласти корисне зимове меню, щоб залишатися бадьорими та здоровими

Щоб уникнути впливу кліматичних умов і відчувати себе взимку бадьорими та здоровими, слід дотримуватися п’ятьох важливих правил правильного харчування взимку. На цьому наголошують фахівці ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».

Калорійність продуктів

Так, необхідно ввести в раціон більше білків. Рекомендується вживати страви з риби, птиці та м’яса. Перераховані продукти обов’язково повинні бути присутні в раціоні не менше 2−3 разів на тиждень.

Правильно вибираємо овочі

У зимовий час краще не купувати вирощені в теплицях помідори та огірки, а віддати перевагу продуктам осіннього врожаю − у них є максимум корисних вітамінів, мінералів і мікроелементів. Більше вживайте капусти, моркви, буряка, ріпи, цибулі, часнику й картоплі.

Не забувайте про фрукти

Вживайте ягоди, що заморозили з літа, або приготовлені варення. Вони набагато корисніші вирощених ягід у теплицях. Також не забувай про сезонні фрукти − апельсини, мандарини, гранати, хурма, яблука та груші.

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x