Як правильно підібрати парфуми

Як правильно підібрати парфуми

Ще зі шкільних років у кожного з нас вересень асоціюється зі створенням нового образу та появою нових ділових (і не тільки) стосунків. Як правило вони пов’язані зі зміною гардеробу, зачіски та аромату. І якщо перші два атрибути ми здатні обрати без зайвої мороки, то з парфумами не все так просто. На жаль, не завжди той запах, який подобається нам, відповідає обстановці й смакам людей. Тож, щоб не помилитися, перед походом у магазин за новими парфумами варто звернути увагу на кілька дрібниць.

Головний секрет вдалого вибору аромату – він повинен відповідати вашим уподобанням, образу, настрою та обстановці. Причому, пріоритети варто розставляти саме в такій послідовності, а не навпаки.
Перш, ніж відправлятися за пахучою покупкою, спробуйте визначитись, навіщо вона вам потрібна і чого саме ви чекаєте від запаху. По-перше, треба визначитися, потрібен вам стійкий аромат, чи ледь відчутний запах. Перший варіант підійде для особливих випадків, коли ви намагаєтеся вплинути на одну конкретну людину чи кількох. Але такі парфуми, як і, скажімо, вечірня сукня, будуть абсолютно не доречні в діловому офісі чи шкільному класі. Якщо перед вами важлива ділова зустріч – найкраще підійде пряний, виразний аромат. Він додасть вам упевненості у собі та вкаже на серйозність намірів. Солодкуваті аромати підходять для зустрічі з друзями чи знайомими, а також коханими людьми. Дуже часто, розкриваючись на шкірі, солодкий аромат створює інтимну обстановку. Повсякденний, так би мовити, робочий, запах повинен бути насамперед слабким і помітним лише на близькій відстані. Разом із тим, із гігієнічних міркувань щоденний парфум мусить бути стійким.

Не менш важливим у виборі аромату є і взаємозв’язок рис характеру людини з парфумом. Так, для жінок і дівчат із романтичним характером підійде аромат квітів (троянди, бузку тощо). Для впевненої в собі жінки природним є східний аромат із нотками прянощів (гвоздики чи кориці). Енергійні представниці прекрасної статі мають звернути увагу на аромати з цитрусовими нотками, який підкреслює енергійність і налаштовую на активний спосіб життя.
Зробити правильний вибір допоможе й основний колір одягу. До білого гардеробу підійдуть чисті, свіжі аромати, з нотами цитрусових, лілій, персику, троянди та жасмину. Елегантність чорного чоловічого костюму підкреслять аромати, в яких домінують ноти сандалового дерева та бергамоту. Якщо чорний колір переважає в жіночій шафі, радимо придбати аромати з нотами гіацинтів, гарденії, перцю, ванілі, пачулі та сандалового дерева. Ви обожнюєте червоний колір одягу – віддайте перевагу ароматам на основі екстракту орхідеї, чорної смородини, мускусу, імбиру та кедру. Зелений колір – колір життя. До гардеробу такого кольору підійдуть парфуми з нотами квітів апельсину, жасмину, білих квітів або лотосу. Для молодих осіб, гардероб яких майорить яскравими кольорами: рожевими, жовтими та пурпуровими – радимо звернути увагу на парфуми з нотами карамелі, лекориці та півонії. Синій та бірюзовий кольори притягують до себе морські ноти та ноти свіжості – це аромати на основі лимону, зеленого яблука, конвалії, жасмину та квітів магнолії.
Не забувайте, що майже в кожному флаконі «ховаються» не один, а цілих три відтінки запаху: початкові ноти, ноти серця та кінцеві. Початкові ноти завжди відкривають нам аромат та починають знайомство з парфумом, яке минає протягом перших 15 хвилин. Такий запах від вас насамперед почують люди в приміщенні, коли ви зайдете. Поролон або паперова тест-смужка, із заздалегідь нанесеним запахом, що вам пропонують у магазині, дасть можливість упізнати так звані ноти серця. Вони розкривають суть аромату протягом 2–3 годин. Кінцеві ноти завершують знайомство з ароматом та підкреслюють його характер. Саме третю фазу запаху відчуватимуть люди, що перебувають поряд з вами протягом тривалого часу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x