Як заробити на власних хобі в Інтернеті навчали у Черкасах

Як заробити на власних хобі в Інтернеті навчали у Черкасах

Прибутковий блогінг, монетизація своєї творчості, онлайн-продажі на різних торгових майданчиках світу та просування себе у соцмережах. Цьому у Черкасах протягом кількох чотириденних тренінгів навчали у межах Менторської інноваційної програми для лідерів громадських організацій, що працюють із ВПО «E-Solutions». Це – програма, яку реалізує Фундація прав людини за фінансової підтримки Бюро розвитку Швейцарської Конфедерації. Її сьогодні на прес-конференції у виданні «Нова Доба» презентувала Майя Кулик, голова міжнародного БФ «Небайдужі».

– У внутрішньо переміщених осіб, яких я називаю «нові черкащани», виникає дуже багато проблем і питань не лише із житлом та роботою. Це і питання соціалізації, і розвитку себе. Ця програма спочатку передбачала підвищення кваліфікації і навчання на чотириденних тренінгах. На цих інтенсивних курсах, які були присвячені реалізації себе у соціальних медіа, знання отримали 3 групи черкащан, – розповідає Майя Кулик.

За словами Майї Кулик, сегмент саме соціальних медіа ще недостатньо досліджений в Україні та майже незаповнений. Водночас він дає великі можливості для ведення онлайн-бізнесу. Саме цей аспект і є дуже важливим для людей, які шукають нові способи і методи заробітку. Програма «E-Solutions» якраз і навчала як використовувати соціальні мережі для власного бізнесу і його просування, а також на прикладах показувала як можна продавати речі на різних майданчиках для продажів. Вчилися також писати заголовки, виокремлювати важливе і ставати лідерами думок.

До команди тренерів, що ділились власним практичним досвідом, входили блогерка та активістка Олена Литвинова, майстриня і бізнесвумен Олена Гармаш та тренерка і очільниця БФ «Анна» Анна Тарапата.

Кожна навчала учасників тренінгів у своїй ніші. Олена Литвинова спонукала писати і вести в мережі блоги, обираючи власну тематику, а також розкривала таємниці монетизації (отримання прибутку) блогів.
– Нині за допомогою Інтернету ми всі маємо можливість не лише реалізувати себе як особистість, а й зібрати довкола себе однодумців, знайти партнерів для бізнесу чи інвесторів. Це можна реалізувати за допомогою блогу, – ділиться секретами Олена. – Схема має приблизно такий вигляд: якщо ви маєте якесь уподобання чи хобі, глибоко знаєтеся у чомусь чи фахівець у конкретній справі, ви можете зробити із себе маленьке імпровізоване ЗМІ із мінімальними вкладеннями. Це може бути сторінка у соціальній мережі, автономний сайт чи блог. Потім це можна монетизувати – канал, де ви щось розповідаєте, згодом почне приносити кошти. Коли ви матимете достатню кількість підписників, до вам прийдуть рекламодавці і запропонувати певну схему співробітництва.

Як правильно продавати і що робити на торгових майданчиках, аби у вас придбали продукцію, розповідала Олена Гармаш.
– Головне – мати щось цікаве, що ви можете запропонувати покупцеві. Це починається із вихвалянь у соціальній мережі, проте надалі це може стати бізнесом. Люди люблять ексклюзивні речі, особливо ручної роботи. Найчастіше першими клієнтами стають друзі чи родичі, чи знайомі знайомих. Потрібно лише розпочати, а далі ви вирішите, чи йти далі й створювати щось регулярно й мати з цього стабільний прибуток.

Анна Тарапата закликала не боятися і просувати себе. На поміч завжди приймуть соціальні мережі. Вона ж нині їх використовує для самореклами, а ще просуває через відеоканал невеличкі відеоблоги або ж записи своїх тренувань.

Як підсумок усі тренери зауважили одне: важливо брати участь у подібних заходах, вчитися використовувати новітні технології на свою користь, перекваліфіковуватися і відкривати собі все нові шляхи до омріяної роботи й заробітку.

Анна Сакун
Фото Олесі Зінченко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x