Юлія Мамчура, командира Бельбеку, арештували й тримають в тюрмі Севастополя

Про повідомляє «Українська правда».

22 березня вйськову частину захопив російський спецназ. Під час штурму було використано не менше 6 БТРів, один з яких проломив ворота бази. «Традиційно висунувши українським військовим ультиматум, спецназівці Росії, застосовуючи зброю та світло-шумові гранати, на військовій техніці виламали ворота і прорвалися на територію військової частини. … В результаті штурму українські військовослужбовці були змушені здати зброю до кімнати зберігання зброї та під Державний гімн України залишити військову частину», – йдеться у повідомленні Міноборони.

Командира Юлія Мамчура захопили російські військові. Про це він встиг повідомити кореспонденту новинної агенції Reuters.

Як повідомив глава медіацентру Міноборони у Криму Владислав Селезньов, останній раз Мамчура бачили після штурму авіабази, «він стояв і розмовляв з невідомою людиною у військовому одязі».

За словами Селезньова, дружина Мамчура повідомила, що вдома його немає, на території авіабази – теж. Пізніше вона ж розповіла ЗМІ, що її чоловік нібито зміг повідомити їй телефоном, що він арештований і доставлений у військову тюрму Севастополя.

Підлеглі Мамчура заявили, що не залишать базу, захоплену російськими військовими до тих пір, поки не звільнять їхнього командира.

Міноброни повідомляє також, що решту постраждалих (відомо, що постраждав один військовий та один журналіст) з території частини забрала «швидка».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x