Бюджет утратив 1,6 млн грн: посадовцю Черкаської міськради повідомили про підозру

Бюджет утратив 1,6 млн грн: посадовцю Черкаської міськради повідомили про підозру

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру посадовцю Черкаської міської ради за фактом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України).

За версію слідства, службова особа одного з департаментів Черкаської міської ради провела тендер на прибирання вулиць міста, переможцем якого був визнаний суб’єкт господарювання, який не є платником податку на додану вартість.

Попри це, підозрюваний, діючи в інтересах підприємця, посприяв в укладенні договору на закупівлю вказаних послуг, включивши в їхню вартість ПДВ.

У результаті підрядник безпідставно одержав із міського бюджету кошти в сумі понад 1,6 млн грн.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП в Черкаській області, оперативний супровід – УСБУ в Черкаській області.

Санкцією частини 2 статті 364 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За інформацією пресслужби Черкаської обласної прокуратури

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x