Торт-сюрприз: як створити його за допомогою спеціальних форм

Торт-сюрприз: як створити його за допомогою спеціальних форм

Для приготування тортів використовують різноманітні форми. Вони спрощують процес та дають змогу отримати якісний результат. Виготовляються з різних матеріалів (сталь, чавун, алюміній, силікон, кераміка) та бувають будь-яких розмірів. За посиланням https://zapodarkom.com.ua/ua/category/formy-metallicheskie-bez-dna/ можна вибрати металеві форми без дна за доступною вартістю.

 

Які бувають форми для тортів?

 

Основні види:

круглі. Це класична форма, вона підходить для різних рецептів;

квадратні. Підходять для тортів, які будуть розрізані на квадратні або прямокутні шматки. Ідеальний варіант для листкових та можуть бути більш складними в оздобленні, ніж круглі;

прямокутні. Використовуються для приготування великих тортів і тих, які будуть перевозитися;

серце. Романтичний варіант для Дня святого Валентина або інших особливих випадків, а також для дитячих.

Є й інші форми, наприклад, зірки, квіти, тварини тощо. Вони використовуються для створення тематичних тортів.

Матеріал – алюміній (легкий, добре розподіляє тепло, але може деформуватися), сталь (міцна, довговічна, рівномірно розподіляє тепло, але важка), чавун (довговічна, добре тримає тепло, але важка та іржавіє), силікон (гнучкий, антипригарний, легко миється, але не такий міцний, як метал), кераміка (гарна, добре тримає тепло, але крихка).

Форми для тортів бувають різних розмірів, з антипригарним покриттям та без нього. В інтернет-магазині товарів для кондитерів “ZaPodarkom” на сайті Zapodarkom.com.ua/ua/category/stoly-i-podstavki-povorotnye можна замовити поворотні підставки для демонстрації тортів.

 

Як зробити торт-сюрприз?

 

Рецепт торта-сюрпризу з використанням силіконової форми

Інгредієнти – для бісквіта: 4 яйця, 1 склянка цукру, 1 склянка борошна, 1/2 чайної ложки розпушувача, ванілін за смаком; для крему: 200 г вершкового масла, 1 банка вареного згущеного молока, 100 г волоських горіхів.

1. Приготування бісквіта

Відокремлюють білки від жовтків, потім білки збивають у міцну піну, а жовтки з цукром до пишної маси.

Додають до жовтків ванілін, борошно та розпушувач, перемішують. Акуратно вмішують білки в жовткову масу.

Виливають тісто в силіконову форму “Ялинка” та випікають у розігрітій до 180°C духовці 30-40 хвилин.

2. Приготування крему

Розм’якшене вершкове масло збивають зі згущеним молоком до однорідної маси. Додають в отриману суміш рубані волоські горіхи.

3. Збірка торта

Остиглий бісквіт акуратно витягують із форми та розрізають на 2-3 коржі. Промащують кремом кожен корж, зокрема боки та верх. Прикрашають на свій смак.

4. Дати торту просочитися в холодильнику кілька годин, після чого подають до столу.

Поради та ідеї для торта-сюрпризу

Для більш яскравого смаку в бісквіт можна додати цедру лимона або апельсина.

У крем можна додати какао-порошок або каву.

Торт можна прикрасити шоколадною крихтою, кокосовою стружкою, горіхами, цукатами або свіжими ягодами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x