Будівництво бункера для лінійних прискорювачів на Черкащині – на фінішній прямій (ВІДЕО)

Будівництво бункера для лінійних прискорювачів на Черкащині – на фінішній прямій (ВІДЕО)

В одному з профільних медичних закладів нашої області завершують будівництво бункера для лінійних прискорювачів. Нині проєкт – на завершальному етапі. Як зазначив начальник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець, до кінця цього літа обладнання має бути встановлене. Днями ж із усіма учасниками реалізації проєкту провели робочу нараду, щоб якнайшвидше вирішити всі нагальні на цьому етапі питання.

 

− Ми надзвичайно велику роль приділяємо зараз усім медичним закладам регіону, а особливо профільним. Нині зросла кількість онкохворих пацієнтів, у тому числі й за рахунок того, що до черкаського медзакладу їдуть і хворі з інших регіонів, тут лікують і вимушено переміщені особи. Нині на порядку денному – це завершення будівництва бункера для лінійних прискорювачів, які придбані коштом Міністерства охорони здоров’я, − розповів Ігор Табурець. − На сьогодні ми зіткнулися з елементарними проблемами, що виникають під час реалізації подібних проєктів. Чергову робочу нараду ми провели задля координації подальших кроків, встановлення чітких дедлайнів щодо виконання тих чи інших завдань.

За словами голови Черкаської ОВА, до кінця літа обладнання має бути встановлене. Нині об’єкт завершений на 80 %, основні роботи вже виконані.

− Головні роботи вже зроблені. Нині питання стосуються бронедверей, адже вони п’ятитонні й вимагають особливих конструкцій та рішень. Також є нюанси з електропроводкою, системою вентиляції. Крім того, маємо вимоги від поставника обладнання, компанії «Електа», що стосуються певних моментів, − наголосив Табурець.

− Нині ми на фінішній прямій, коли узгоджуються всі важливі деталі. Головне, що обладнання мають відразу привезти на монтаж і запускати в роботу. Тож у приміщенні все має бути готове на 100 %, − зазначив директор медзакладу Віктор Парамонов.

Михайло Левицький, пацієнт медичного закладу, говорить, що осучаснення обладнання дуже важливе.

− Я думаю, що в наш час треба оновлюватися. Наскільки мені лікарі пояснили, нове обладнання надаватиме більш якісну та точну допомогу. Тож дуже добре, що в такому медичному закладі буде сучасне обладнання, яке допоможе в лікуванні багатьом пацієнтам, − відзначає Михайло Левицький.

 

Зінченко Олеся
Відео – Олександр Стрельчук

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x