Які продукти небезпечні при гіпертонії

Які продукти небезпечні при гіпертонії

Зміна способу життя може стати доступним і найпростішим способом знизити артеріальний тиск. Один з перших заходів, рекомендованих лікарями – змінити свій раціон. Здорова їжа значно знижує ризики. Крім того, є ряд продуктів, яких слід уникати при вже наявної гіпертенезії або загрозу її розвитку.

Солоні закуски

Солона їжа багата натрієм, який безпосередньо впливає на кров’яний тиск. Не потрібно повністю виключати сіль з раціону, проте не слід з’їдати більше 2300 мг в день (це відповідає приблизно чайній ложці). Найпростіший спосіб зменшити кількість натрію, що надходить в організм з їжею, – відмовитися від звичних солоних закусок на зразок арахісу і сухариків.

Жирна їжа

Вона часто провокує ожиріння – найпоширенішу причину високого кров’яного тиску. Слід уникати таких продуктів з високим вмістом жирів, як ковбаси і цільномолочні (молоко, кисломолочний сир, сири та ін.). Краще віддавати перевагу їх аналогам зі зниженим вмістом жиру.

Консервовані супи

У них також нерідко присутня величезна кількість солі. У деяких – навіть більше, ніж у дев’яти пакетах чіпсів.

 

Фаст-фуд

Як і смажена у великій кількості масла їжа він містить велику кількість солі і жирів. Це є подвійною загрозою кров’яного тиску.

Готові соуси – заправки для салатів

У них дуже багато солі, а також шкідливих насичених жирів. Краще готувати такі соуси самим.

Джерело arguments.kyiv.ua

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x