Безпекова угода України з США: історичний документ

Безпекова угода України з США: історичний документ

Україна та США підписали найпотужнішу угоду за весь час незалежності нашої держави. Про це Президент Володимир Зеленський заявив в Італії під час спільної пресконференції з Президентом Сполучених Штатів Джозефом Байденом.

Угода містить юридично зобовʼязувальну частину. У ній зазначається, що Америка зобовʼязується забезпечувати стабільний рівень підтримки України щороку впродовж десятиліття. Ідеться, зокрема, про оборонну допомогу й розвиток відповідного виробництва. Також про відповідальність росії за війну, використання російських активів на користь України, санкції проти росії.

Америка зобовʼязується підтримувати Україну і в час війни, і в час миру. Також у  тексті угоди вперше застосовано слова про те, що Америка буде підтримувати Україну для її перемоги.

Також в угоді вказано, що США допомагатимуть разом із партнерами в постачанні Україні систем «Петріот», а також ескадрилей винищувачів – зокрема, але не винятково F-16.

– Звичайно, я хочу подякувати кожному українському воїну, всім нашим людям, чия сміливість зробила можливим такий рівень союзництва між Україною та США, – зазначив Володимир Зеленський. – Пишаюся нашими людьми й тим, що може Україна. І я дуже вдячний усім американцям, усім в Америці, хто посилює американське лідерство.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x