Мікрозайм або кредитна лінія − що вибрати та у чому різниця?

Мікрозайм або кредитна лінія − що вибрати та у чому різниця?

Уявімо, ви ухвалили рішення про оформлення мікрозайму на карту. Якими мають бути ваші перші кроки? Наприклад, ви хочете звернутись до компанії, яку побачили у рекламі, бо якщо вони рекламуються, значить реальні й не бояться осуду, оскільки проявили публічність. Та це не завжди так. Агенції, які розміщують рекламу, не турбуються про те, що за компанія платить за публікації або банери. Тому попіклуватись про себе ви можете тільки самостійно. А тому потрібно розглядати чимало варіантів, де є мікрозайми, і варто зважати на таке.

1. Вам потрібна кредитна лінія чи мікрозайм на карту?

Про різницю ми поговоримо нижче, проте варто зважити, що саме ви потребуєте насамперед.

2. Скільки вам потрібно?

Насамперед потрібно визначити, скільки грошей вам насправді потрібно позичити. Це може здатися простою справою, але важливо реалістично оцінювати суму, яка вам знадобиться.

3. Яку суму ви можете дозволити собі виплатити?

Перш ніж подавати заявку на мікрозайми, вам потрібно уважно проаналізувати свої фінанси й з’ясувати, яку суму ви можете дозволити собі виплачувати відповідно до графіка. Це важливо, тому що якщо ви не зможете здійснювати платежі за кредитом, це може призвести до негативних наслідків.

4. Яка процентна ставка?

Відсоткові ставки за кредитами можуть сильно відрізнятися, тому важливо вивчити та порівняти ставки перед тим, як подавати заявку на кредит. Відсоткова ставка матиме великий вплив на ваші щомісячні платежі, тому ви хочете переконатися, що отримаєте найкращу ставку з можливих. Обов’язково запитайте про будь-які комісії або пункти, які можуть бути пов’язані з мікрозаймом на карту.

 

Що таке мікрозайм і що про нього треба знати?

Мікрозайм на карту — це послуга, яку надають мікрофінансові організації. Для того щоб оформити кредит, достатньо подати заявку на сайті або у мобільному застосунку вибраної компанії, надати базові дані та отримати переказ на вказану при реєстрації картку. Не потрібна конкретна картка — вона може бути випущена будь-яким українським банком.

Найчастіше мікрозайми беруть тоді, коли гроші знадобились вчасно, а банки не схвалюють отримання кредитного ліміту на бажану суму. Також МФО більш лояльні до кредитної історії клієнта, тому позичальники мікрофінансових компаній можуть легше отримати потрібну суму.

МФО регулюються Національним банком України та діють відповідно до чинного законодавства. Повинні мати всі дозвільні документи для ведення дільності, які мають бути опубліковані на сайтах компаній.

Процентні ставки обчислюються у денному порядку — тобто процент нараховується за кожен день користування кредитом. Клієнти мають змогу отримати перший кредит під 0,01% на день на перший обраний період у більшості МФО. Повторні кредити тарифікуються за стандартною процентною ставкою, яка може бути знижена за допомогою промокодів.

 

Найпопулярніші МФО України:

CreditPlus

Credit7

SelfieCredit

SlonCredit

Moneyveo

CreditKasa

Miloan

 

Що таке кредитна лінія та що треба про неї знати?

Кредитна лінія — це договір між банком або фінансовою установою та клієнтом, який надає клієнту доступ до певної суми грошей, яку можна використовувати в міру потреби протягом певного періоду часу. Клієнт може брати кошти, повертати їх і знову брати, поки не буде досягнуто максимального ліміту кредитної лінії.

 

Характеристики кредитної лінії

1. Гнучкість. Позичальник може використовувати кошти за потребою, досягаючи встановленого ліміту.

2. Відсоткова ставка. Проценти сплачуються лише на фактично використану суму кредиту, а не на весь ліміт.

3. Ліміт. Встановлюється максимальна сума, яку можна позичити.

4. Погашення. Як правило, потрібно щомісяця вносити платіж.

5. Доступність за поганої кредитної історії. У більшості випадків отримати кредитну лінію за низького кредитного рейтингу складно. Або ж надається мінімальна сума користування.

Кредитну лінію можна отримати у банках, деяких фінансових установах та онлайн-платформах.

 

Деякі банки, які надають кредитну лінію:

ПриватБанк

monobank

Акордбанк

Ощадбанк

 

*партнерський матеріал

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x