ЧДТУ у щорічному рейтингу вишів України піднявся на 29 сходинок

ЧДТУ у щорічному рейтингу вишів України піднявся на 29 сходинок

За результатами щорічного академічного рейтингу українських університетів «ТОП-200 Україна 2024»,  Черкаський державний технологічний університет піднявся на 29 сходинок у порівнянні з минулим роком, посідаючи нині 78 позицію. Одним із основних чинників, які посприяли покращенню загальних результатів, стало підвищення рейтингу Webometrics.  

Варто зазначити, що рейтинг українських університетів вісімнадцятий рік поспіль розробляє Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта» спільно з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence.

У процесі складання цьогорічного рейтингу врахували сучасні тенденції розвитку вищої освіти, яка перебуває в стані глибинних змін у ході здійснюваних реформ та зазнає великих втрат у результаті повномасштабного воєнного вторгнення росії в Україну.

Експерти брали до уваги Берлінські принципи, затверджені учасниками другої наради IREG та рекомендації IREG.

Автори рейтингу використали багатокритеріальні підходи до оцінювання ефективності діяльності університетів на основі оброблення великих масивів даних про роботу ЗВО, які можуть бути отримані з відкритих джерел і валідність яких може бути перевірена.

Оцінювання діяльності українських університетів у 2024 році здійснювали на основі використання 6 міжнародних і 4 національних показників.

З-поміж них найбільші вагові коефіцієнти мають академічна, науково-видавнича діяльність, оцінка науково-дослідницьких досягнень через порівняння сайтів університетів, досягнення в розрізі Цілей сталого розвитку ООН та оцінювання впливу університетів на суспільство в чотирьох широких сферах: дослідження, інформаційно-просвітницька робота, управління та навчання.

 

За інформацією пресслужби ЧДТУ

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

 

Реклама

1 1 голос
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x