У Звенигородській лікарні незабаром розпочне роботу реабілітаційне відділення для апалічних пацієнтів

У Звенигородській лікарні незабаром розпочне роботу реабілітаційне відділення для апалічних пацієнтів

У Звенигородці незабаром розпочне роботу реабілітаційне відділення та палати для апалічних пацієнтів. Для цього виділили приміщення на третьому поверсі акушерсько-гінекологічного корпусу місцевої лікарні.

Наразі закуплено 30 функціональних ліжок та оголошено тендер на закупівлю меблів. Після завершення всіх необхідних робіт у реабілітаційному відділені та палатах для відновлювального лікування учасників бойових дій та осіб із апалічним синдромом, у КНП «Звенигородська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» будуть надаватися послуги з реабілітації відповідних осіб (психологічна допомога, фізична терапія та лікувальна фізкультура).

Водночас є проблема відсутності відсутні спеціалістів із вищою немедичною освітою, а саме: фізичний терапевт – 2 особи; ерготерапевт – 2 особи; логопед (терапевт мови та мовлення) – 1 особа.

Довідково:

Апалічний синдром чи пильнуюча (чуйна) кома – комплекс психоневрологічних розладів, що виявляється як повна втрата пізнавальних функцій кори головного мозку при збереженні інших основних вегетативних функцій головного мозку. При цьому переважно уражаються медіобазальні відділи лобових і скроневих областей.

 

За інформацією Звенигородської РВА

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x