У Черкаській області зафіксували майже тисячу випадків  захворювань на гострі кишкові інфекції

У Черкаській області зафіксували майже тисячу випадків  захворювань на гострі кишкові інфекції

Черкаський обласний центр контролю хвороб та профілактики МОЗ України з травня проводить моніторинг рівня захворюваності на гострі кишкові інфекції. Про результати спостереження під час брифінгу повідомила заступниця генерального директора Черкаського обласного центру контролю хвороб та профілактики МОЗ України Ольга Мізінова. 

За період моніторингу зафіксували вже 417 випадків. Загальна кількість захворювань від початку року − 996. Це на 20 % більше, ніж за аналогічний період минулого року. Більш ніж половина хворих − 51% − становлять діти (513 осіб). Найвищі показники фіксують у Черкаській, Ватутінській, Уманській, Катеринопільській, Жашківській, Канівській тергромадах.

Також зафіксовано 77 випадків сальмонельозу. Усі вони, за словами Ольги Мізінової, мали побутовий характер зараження та пов’язані з недотриманням правил особистої гігієни та неправильного вживання харчових продуктів.

Черкаський обласний центр контролю хвороб та профілактики МОЗ України закликає громадян  дотримуватися рекомендацій щодо запобігання інфекційним захворюванням. Зокрема, уважно ставитися до вибору та приготування їжі, уважно слідкувати за якістю питної води й контролювати дотримання правил особистої гігієни в дітей.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x