Шполянські «Вечорниці» відзначили 35-річчя

Шполянські «Вечорниці» відзначили 35-річчя

У п’ятницю, 3 листопада відзначав свій ювілей – 35 років від дня створення − лауреат Всеукраїнських та обласних фестивалів та конкурсів, народний аматорський ансамбль українських народних інструментів «Вечорниці» Шполянського міського Будинку культури. На святковий концерт, який відбувся у міському Будинку культури зібрались багато шанувальників, вихованців та друзів ювіляра з числа творчої інтелігенції міста, громади та району. «Нова Доба» про це дізналася в Шполянській міській раді.

З рук міського голови Сергія Кравченка 13 учасників колективу отримали грамоти за вагомий внесок у популяризацію перлин народної пісенної творчості, виховання духовності, розвиток національної культури і мистецтва, творчі здобутки, високу професійну майстерність та з нагоди 35-річчя створення колективу.
Не оминули увагою запальні «Вечорниці» й шановані гості з Черкаського обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи завідуюча відділом фольклору та етнографії Наталія Сайченко та завідуюча відділом по роботі з клубними установами Тетяна Кучменко.
Слід зазначити, що колектив «Вечорниці» за 35 років взяв участь у багатьох Міжнародних та Всеукраїнських фестивалях та конкурсах, став учасником телевізійних програм. У 1990 році за високу виконавську майстерність та творчі успіхи ансамблю було присвоєно почесне звання − «Народний самодіяльний».

Неоціненно шанують у колективі всіх його учасників від найстаршого, якому 82 роки, до наймолодшого, а найбільше його керівника − Сергія Мельника, який з 1987 року став очолювати «Вечорниці». Завдяки його наполегливості та старанній праці ансамбль привіз додому безліч грамот та винагород. Протягом цих років аматорський ансамбль постійно працює в тандемі з жіночим аматорським вокальним ансамблем «Берегиня», а з 2004 року колектив «Вечорниці» має колектива-супутника − дитячий ансамбль народних інструментів «Соловейко», створений Сергієм Мельником при дитячій школі мистецтв.
За цей час колективу гаряче аплодували жителі Канева, Сміли, Корсунь-Шевченківського, Звенигородки, Городища, Ватутіного, Чигирина, Драбова, Черкас, де ансамбль неодноразово брав участь у концертних програмах.
Майстерним виконанням українських пісень «Вечорниці» не залишили байдужими й гостей Сорочинського ярмарку, де два роки підряд спільно з ансамблем «Берегиня», здобували перші місця. Музичний репертуар колективу «Вечорниці» за дві години святкового концерту постійно викликав у глядачів захоплення, бурхливі овації та оплески.
Звичайно, в цьому їм також допомагали творчі друзі, які завітали з пісенними подарунками до ювілярів.
Насамкінець «Вечорниці» виконали найсолодшу музичну родзинку святкового концерту – попурі «Улюблені хіти».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x