«У Черкасах не існує фахового підходу до призначення керівників комунальних підприємств», − Олександр Радуцький

«У Черкасах не існує фахового підходу до призначення керівників комунальних підприємств», − Олександр Радуцький

Депутат Черкаської обласної ради Олександр Радуцький також прокоментував своє бачення ситуації діяльності комунальних підприємств, призначення депутатів міської ради директорами КП та важелі через це впливу міського голови на них:

− Критерії роботи комунальних підприємств визначають самі жителі міста Черкаси. Те, як працюють ці комунальні підприємства, сильно залежить від їхніх керівників. Скажімо так: керівники із часом змінюються, а працівники − ні. Звичайний робітник знає свою роботу й виконує те, що йому кажуть. Претензій до них зазвичай немає. Тому, на мою думку, у Черкасах не існує фахового підходу до призначення керівників комунальних підприємств, бо за певний час не було проведено жодного конкурсу. Усе відбувається тільки, якщо це кум, брат, сват, наближений до міського голови. Чому до міського голови? Насамперед тому, що безпосередньо міський голова підписує контракти з керівниками комунальних підприємств. Через певний час у деклараціях бачимо, що найвища заробітна плата керівника комунального підприємства − близько 5 тисяч євро, тоді як інших − близько 3 тисяч євро. Можемо собі дати таку оцінку фінансової частини цих контрактів. Чи відповідають ці суми займаним посадам? На мою думку, ні.

Коли депутат є керівником комунального підприємства й тримається за свою посаду, то він буде максимально догоджати всім рішенням міського голови. Тому депутат не може бути керівником комунального підприємства − це абсолютно залежна від міського голови людина.

У діяльності кожного КП треба розбиратися окремо й цим мають займатися ті ж самі депутати, той же міський голова. Так, є недоречним дотувати комунальні підприємства, можливо, варто дотувати певні напрямки.

На мою думку, ми ще зіштовхнемося з дуже серйозною проблемою − освітлення взимку. У Черкасах абсолютно нічого не робиться для того, щоб жителі міста були забезпечені освітленням та гарячою водою. На мою думку, уже на початку цього року треба було з’ясовувати питання щодо сонячних панелей, інверторів, щодо акумуляторів, які будуть працювати, коли не буде світла. Але ж ніхто навіть про це не говорить, бо це − невигідна, затратна частина, яку місто має через комунальні підприємства надати жителям. І це невигідно для влади. Тому в цій ситуації, таку дотацію треба робити. Але ж це все це залежить від влади та тої команди, яка зараз працює в Черкасах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x