У Черкаській області триває «вересневе літо»

У Черкаській області триває «вересневе літо»

У Південній Африці диво природи, випав сніг висотою до 2 метрів, а на Черкащині триває четвертий місяць літа. Середній температурний фон 21°, що на 5° вище кліматичної норми, спостерігається вперше за 100 років метеорологічних спостережень.

До того ж, зберігається значний дефіцит опадів, ефективного дощу не було 3 місяці, а на Смілянщині майже 6 місяців. За аналізом агрометеорологічних спостережень за останні 30 років, така сухість ґрунту по всій області на середину вересня спостерігається вдруге після 2019 року.

«Вересневе літо» на Черкащині триває. До кінця робочого тижня антициклон залишається головним на синоптичній арені утримуючи переважно сонячну та суху погоду у супроводі посиленого вітру південних румбів. Температурний фон літній 19º, що на 6° вище клімату: вночі +10–15º, удень +22–27º.

За синоптичними розрахунками, у найближчі вихідні активізується улоговина циклону з Чорного моря, що додасть динамічності в погоді та проявить себе у нашому регіоні збільшенням хмарності, локальними дощами, рвучким вітром північних румбів та короткочасним зниженням температурного фону.

 

За інформацією Черкаського гідрометцентру

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x