На Черкащині ліквідували ще одне несанкціоноване сміттєзвалище

На Черкащині ліквідували ще одне несанкціоноване сміттєзвалище

Несанкціоноване стихійне сміттєзвалище ліквідували в селі Хлистунівка.

Про це повідомили в пресслужбі Державної екологічної інспекції Центрального Округу.

Інспекція отримала звернення від громадянина про розміщення стихійного сміттєзвалища у селі Хлистунівка Черкаського району Черкаської області.

Державні інспектори здійснили виїзд на місце події для перевірки зазначеної інформації та проведення обстеження території. Факт забруднення земельної ділянки підтвердився.

Відповідно до ст. 26 Закону України «Про управління відходами», ст. 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» вирішення питання щодо організації управління побутовими відходами, забезпечення ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ у межах населених пунктів та здійснення контролю за додержанням земельного та природоохоронного законодавства відноситься до повноважень органів місцевого самоврядування.

З метою дотримання вимог законодавства у частині управління відходами на адресу Городищенської міської ради було направлено листа з вимогою вжиття відповідних заходів реагування щодо ліквідації зазначеного несанкціонованого сміттєзвалища та приведення території у належний санітарний стан.

За повідомленням виконавчого комітету Городищенської міської ради, станом на 12.09.2024 сміттєзвалище у селі Хлистунівка повністю ліквідоване.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x